»Vsi računi so blokirani,« je na twitterju zapisal Navalni. »To je precej neprijetno, tega ne zanikam. Moji starši so starejši, upokojenci,« je dodal. Starši tako ne morejo prejemati pokojnine, je pojasnil po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Brez denarja je tudi njegova hčerka, ki študira na ameriški univerzi Stanford. »Moj otrok, ki študira na drugem koncu sveta, je brez enega samega centa,« je zapisal Navalni.

Ob tem je direktor Sklada za boj proti korupciji (FBK), ki jo je ustanovil opozicijski voditelj, Ivan Ždanov povedal, da so blokirali tudi njegove račune in račune njegovih družinskih članov.

Tiskovna predstavnica Navalnega Kira Jarmiš je pojasnila, da so oblasti račune blokirale v okviru preiskave, ki jo proti FBK vodijo zaradi domnevnega pranja denarja. Ruski preiskovalci skladu očitajo, da je prejel denar, ki naj bi imel nezakonit izvor.

Že avgusta so zamrznili za 75 milijonov rubljev (milijon evrov) sredstev, ki so bili na računih sklada in njegovih uslužbencev. Osebnih bančnih računov Navalnega doslej niso zablokirali.