Panika, ki jo poganja širjenje koronavirusa, ne pojenja. Z različnih koncev sveta poročajo o novih okužbah (nekoliko manj pa o novih ozdravitvah, čeprav je tudi teh veliko). Kjer koronavirusa še niso zaznali – denimo pri nas – ga vsi nestrpno pričakujejo. NIJZ na svoji spletni strani redno objavlja navodila prebivalstvu in zdravstvenim delavcem kako postopati, če se koronavirus pojavi tudi pri nas.

NIOEH, vietnamska različica inštituta za javno zdravje, pa je pri osveščanju javnosti ubrala drugačno taktiko. Namesto suhoparnih navodil o umivanju rok je pripravila videoposnetek, v katerem prikupni kihajoči in roke umivajoči liki ob nalezljivi melodiji pozivajo k ukrepom za zajezitev širjenja virusa. Zelo spevna pesem Ghen Cô Vy je v angleškogovorečem delu sveta postala viralna, ko jo je v nedeljo v svoji oddaji omenil John Oliver, ki je nanjo po vzoru uporabnikov tiktoka tudi zaplesal.

Ghen Cô Vy je tako popularna zato, ker gre za priredbo hita iz leta 2017, ki ima na youtube več kot 100 milijonov ogledov. Vietnamski NIOEH je sodeloval s snovalci hita in tako zagotovil, da bo navodila o ukrepih, ki bi lahko zajezili širjenje virusa, slišalo karseda veliko ljudi.