Pet tekem, pet remijev. Tak je izkupiček 23. kroga v slovenskem nogometnem državnem prvenstvu. Olimpija kljub slabi predstavi in remiju v Velenju pri Rudarju ostaja na vrhu lestvice, saj je le točko iztržil tudi Maribor v Ljudskem vrtu proti Taboru iz Sežane. Razočarani so lahko še pri Aluminiju, saj bi v primeru zmage proti Bravu ujeli zmaje, Celje in Mura pa sta proti Domžalam in Triglavu zapravila priložnost, da bi se približala vodilni trojici.

Nov spodrsljaj Olimpije

Olimpija je po porazu proti Triglavu znova razočarala in pri zadnji ekipi lige Rudarju iz Velenja izvlekla le točko. Ljubljančani so si pričakovano ustvarili več priložnosti, imeli pobudo, a obenem tudi nemalo težav pri prebijanju zgoščene obrambne vrste domačih. Svojega dne ni imel prvi strelec lige Ante Vukušić, ki še drugo tekmo zapored ni vpisal zadetka, neučinkoviti in nenatančni pa so bili tudi njegovi soigralci, saj le šest od 22 strelov ni zgrešilo okvira vrat.

Svetla izjema v vrstah nenavdahnjenih gostov je bil Stefan Savić, ki je na boku vnašal nemir med branilce Rudarja, v 39. minuti pa jih na desni strani mojstrsko preigral, žogo podal do Endrija Čekičija, ta pa je z nizkim strelom z dvanajstih metrov premagal Mateja Radana. A ko so Saviću v drugem polčasu začele pojenjati moči, je tudi igra Ljubljančanov postala manj nevarna. Na drugi strani so domači na priložnost čakali iz protinapadov in jo dočakali v 65. minuti. Zmedo v obrambi Olimpije in nespretno posredovanje Nejca Vidmarja je po dolgi podaji izkoristil Marko Ćosić in s prvencem v prvi ligi postavil končni izid tekme 1:1.

»Pričakovali smo zmago. Začeli smo dobro, tudi povedli, vendar na koncu prišli le do izenačenja. Z rezultatom nisem zadovoljen. Rudar se je branil z devetimi igralci in to je težko prebiti. Imeli smo pozitiven rezultat in čakali na drugi zadetek. Na koncu se je obrnilo drugače. Točka je točka, a remija si vsekakor nismo želeli. Ne smemo pozabiti, da je prvenstvo dolgo, zato je treba dvigniti glave in iti v naslednje tekme. Ne nazadnje napadamo za naslov,« je razočarano dejal trener Olimpije Safet Hadžić, ki naj bi bil po nekaterih informacijah tik pred tem, da dobi odpoved. Predsednik kluba Milan Mandarić namreč nove slabe predstave Ljubljančanov ni dobro sprejel.

Camoranesiju se je tveganje obrestovalo

Spodrsljaja vodilne Olimpije in priložnosti za skok na prvo mesto ni unovčil Maribor. Štajerci so v Ljudskem vrtu gostili Tabor iz Sežane, vendar se je ta tudi brez poškodovanih Milca, Handanoviča, Zahovića, Klinarja, Mulahusjenovića, za nameček pa še bolnega Derviševića in kaznovanega Vrhovca izkazal za pretrd oreh. Trener Primorcev Mauro Camoranesi je v pričakovanju prihajajočih dvobojev proti neposrednima konkurentoma za obstanek Triglavu in Rudarju presenetil z začetno postavo in odpočil številne nosilce, a se mu je tveganje obrestovalo, saj je štajersko prestolnico zapustil brez prejetega gola in z osvojeno točko.

»Škoda, ker nismo zabili gola. Bili smo blizu, nenehno prisotni v zadnji tretjini, imeli ogromno prometa in ob koncu tudi stoodstotne priložnosti. Res škoda, da se je tako razpletlo,« je dejal trener Maribora Darko Milanič. Priložnosti za zadetek Mariboru resnično ni manjkalo. Samo v prvem polčasu so bili neuspešni Rok Kronaveter, Rudi Požeg Vancaš, Andrej Kotnik in Jasmin Mešanović, v drugem pa tudi Špiro Peričić in Marcos Tavares.

Gosti v prvem delu niso niti enkrat merili v okvir vrat, v drugem pa je bil nevaren le poskus Kevina Doukoure z roba kazenskega prostora. So pa zato dobro preprečevali nalete nasprotnika, prav tako pa imeli v vratih razpoloženega Davida Šugića, ki je bil kljub svojemu debiju najzaslužnejši, da se je tekma končala z 0:0. »Čeprav smo vedeli, da bo težko, tudi zaradi načina igre gostov, smo si ustvarjali priložnosti, a smo bili premalo učinkoviti,« je še sklenil Milanič.

Delitev točk tudi na preostalih tekmah

Zmagovalca gledalci niso videli niti na preostalih treh tekmah. Da so se vsi obračuni končali z neodločenim izidom, se je zgodilo sploh prvič po novembru leta 2006. V Ljubljani sta se brez zadetkov razšla Bravo in Aluminij, medtem ko so na razmočenem terenu 1:1 odigrali nogometaši Triglava in Mure ter Domžal in Celja .