Dallas za zdaj sicer Dončića, ki ravno danes praznuje svoj 21. rojstni dan, še ni izključil iz postave za tekmo v Miamiju. Kot kaže, je mladi Ljubljančan utrpel zvin palca leve roke, so sporočili iz teksaškega kluba.

Nova poškodba, Dončić je imel to sezono že težave z desnim gležnjem, je posledica zadnje tekme s San Antonio Spurs, na kateri je bil slovenski zvezdnik odločilni mož pod obročema za zmago Dallasa s 109:103.

Mladega zvezdnika so tekmeci ob koncu prve četrtine dvakrat udarili po roki, zaradi česar je moral na kratko v slačilnico. A se je vrnil in na koncu odigral kar 37 minut.

»Boli, dobil sem jih dvakrat po roki, ampak sodniki so mislili, da so tekmeci udarili po žogi. Preverili bomo, kako je z levo roko, ampak mislim, da ni nič resnega. Vrnil sem se nazaj na parket, ker gre za levo roko, vesel sem, da ni bila desna,« je bil dobro razpoložen od danes 21-letni Slovenec, ki so mu na palec namestili kineziološki trak.

Tekmo v Miamiju si bo ogledalo približno 2000 slovenskih navdušencev, ki so se odpravili čez lužo kljub grožnji s širitvijo okužbe z novim koronavirusom.