Na ladji Aressa, ki je plula v venezuelskih vodah, so zaplenili dobro tono kokaina. Prijeli so člane posadke, tudi črnogorske državljane, so sporočili iz uprave črnogorske policije. Najdba je posledica večmesečne mednarodne akcije, ki jo je sprožila črnogorska policija in je potekala v sodelovanju s policijami z Nizozemskega, iz Velike Britanije in Srbije.

»Na podlagi informacij, ki jih je uprava policije predala kolegom iz Velike Britanije, je bila pri Arubi v vodah Venezuele izvedena velika mednarodna policijska akcija, v kateri je bila na ladji Aressa za zdaj zaplenjena več kot tona kokaina. Ladja Aressa je bila nadzorovana med celotno plovbo vzdolž Južne Amerike. Še posebno pa ob prihodih v pristanišča in ko jih je zapuščala,« so sporočili iz črnogorske uprave policije. Potem ko so dobili podatek, da je bil kokain natovorjen na Aresso, je nizozemska mornarica pri Arubi ladjo prestregla in začela natančno preiskavo, ki še vedno poteka. Sumijo, da so nameravali kokain iz Kolumbije pretihotapiti v eno od pristanišč v zahodni Evropi.

Črnogorska policija se je pohvalila, da že dlje časa na podobne načine sodeluje s policijami po svetu in tako žanje pomembne rezultate. Kot pravijo, je omenjena preiskava zelo dober primer dobre prakse in dokaz, da je samo s kontinuiranim skupnim delom mogoče doseči kakovostne rezultate pri razkrivanju mednarodne trgovine z drogo. Mediji še pišejo, da je tovorna ladja Venezuelo zapustila v nedeljo, 23. februarja, popoldne in da je bila namenjena proti Grčiji. Prijeli naj bi sedem ljudi, tudi kapitana ladje. mfr