Na prelazih Korensko sedlo, Ljubelj in Jezersko je obvezna uporaba verig, cesta čez prelaz Vršič pa je prevozna samo za osebna vozila z verigami. Na glavni cesti med Podljubeljem in Ljubeljem so zimske razmere. Sneg se oprijema vozišča.

Sneženje se bo pomikalo proti jugu, a nekoliko počasneje, kot so sprva pričakovali. »Časovno je prišlo do nekajurnega zamika pri prodoru te polarne zračne mase od severa, tako da bo v drugi polovici dneva ohladitev zajela tudi osrednjo in najkasneje južno Slovenijo,« je pojasnil meteorolog.

Proti koncu dneva je tako po njegovih besedah pričakovati prehajanje dežja v sneg tudi v Zasavju, na Notranjskem, Kočevskem ter delu Dolenjske in Štajerske, ponekod tudi do nižin. Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste se v višje ležečih predelih na severu Slovenije sneg že oprijema vozišča, zato priporočajo uporabo verig. Na prelazih Ljubelj in Jezersko je obvezna uporaba verig na avstrijski strani, cesta čez prelaz Vršič je prevozna samo za osebna vozila z verigami.

S štajerske avtoceste na območju med Celjem in Mariborom so poročali o sodri. »Ob padavinah se pojavljajo tudi nevihte in v nevihtnih oblakih lahko nastane tudi sodra ali babje pšeno. Možni so tudi močnejši nalivi in ob tem se lahko meja sneženja kar hitro spušča. Današnji dan torej prinaša razgibano vremensko dogajanje,« je pojasnil Gregorčič. Bralka Dnevnika pa nas je s fotografijami obvestila, da je v Podčetrtku padala tudi močna toča.