Juvanova, ki se je na turnir uspešno prebila skozi kvalifikacije, je med drugim rešila sedem zaključnih žogic in po dveh urah in 38 minutah igre premagala zmagovalko sedmih turnirjev za veliki slam, ki je turnir v Acapulcu doslej osvojila že dvakrat (2009, 2010).

»To je kar malce neverjetno!« je dejala Juvanova po zmagi za spletno stran združenja WTA: »Spominjam se občutka, ko sem zaostajala s 4:5. Resnično sem hvaležna, da mi je uspelo zmagati in verjetno sem imela tudi nekaj več sreče.«

Komaj 19-letna Slovenka, sicer 125. igralka z lestvice WTA, se bo v 2. krogu turnirja z nagradnim skladom 232.580 evrov pomerila z rojakinjo Tamaro Zidanšek, ki je v prvem krogu gladko, s 6:3 in 6:4 izločila Rusinjo Ano Kalinsko.

Dalila Jakupović obstala že na uvodu Acapulca

Slovenska teniška igralka Dalila Jakupović je v paru s Črnogorko Danko Kovinić izgubila že na uvodu turnirja dvojic v Acapulcu. Slovensko-črnogorsko navezo je v prvem krogu 232.580 evrov vrednega turnirja v mehiškem letovišču gladko s 6:4 in 6:1 ugnala japonsko-britanska dvojica Nao Hibino - Heather Watson.