Na tekmi v Torontu, ki je nakazala potencialni finale vzhodne konference, pa je eden najboljših košarkarjev lige Giannis Antetokounmpo za goste; ti so v Scotiabank Areni dominirali v drugem polčasu, dosegel 19 točk. Plenilci so ob polčasu namreč še vodili z 52:50, vendar si je Milwaukee nato v tretji četrtini priigral pomembno prednost in strelsko nadigral prvake s 34:19.

Najkoristnejši igralec (MVP) lige Antetokounmpo je 19 točkam dodal še 19 skokov in osem podaj. Khris Middleton je bil sicer prvi strelec Milwaukeeja z 22 točkami, osmimi skoki in tremi podajami. Več kot deset točk sta pri gostih dosegla še Eric Bledsoe (17 točk) in Brook Lopez (15).

Košarkarji Milwaukeeja so se prvič po lanskem maju in finalu vzhoda vrnili v Toronto, kjer so po dveh tekmah prednosti na koncu klonili proti poznejšim prvakom NBA. »Vedno se dobro spominjaš zadnje tekme, ki si jo tu odigral, občutke, ki si jih takrat imel. Seveda sem o tem razmišljal med tekmo,« je bil odkrit Antetokounmpo.

Dodal je, da se je na tekmi počutil kot v končnici. »To je bilo za pričakovati,« je zatrdil grški zvezdnik. Milwaukee si je že zagotovil nastop v končnici, potem ko ima najboljše razmerje zmag in porazov v NBA, 50:8, Toronto je na drugem mestu vzhoda. Prvi strelec Toronta na današnji tekmi je bil Kamerunec Pascal Siakam z 22 točkami, Fred VanVleet je dodal 14 točk.