Izvoljeni politiki se imajo za bogove in se tako tudi v večini obnašajo (mahniči). Izvoljeni so bili za reševanje problemov in ne za njihovo produkcijo. Kot v starih skupnostih bi morali danes sedeti v DZ in složno iskati rešitve za hirajočo državo, ki je vedno manj naša in vse bolj prodana tujcem. Namesto tega pa složno iščejo le rešitve za svoje r..i in so v tej edini skrbi pripravljeni prodati dušo (mandat) tudi hudiču!

Orbanizacija Slovenije se je očitno začela zaradi nesposobnosti večine, vsaj 70 odstotkov Slovencev, da bi končno spoznali, da je za spremembo na bolje treba dvigniti r..i in nekaj narediti. Tako pa bo to storila SDS-mašinerija, ki predstavlja morda 15 odstotkov Slovencev. SDS je uspelo razdeliti in med seboj spreti ostale stranke in ima zdaj na videz lahko delo. In kar je najbolj žalostno, izvoljenci ljudstva so v strahu za svoj (trenutni) obstoj in oblast vzvode odločanja porinili v roke dokazanemu vojnemu dobičkarju (tega ne bi naredil noben normalen politik v Evropi!), ki bo zdaj lahko dokončno »rešil« vprašanje neodvisnega novinarstva in državljanskih pravic, da o razprodaji državnega premoženja niti ne govorim. Pa še nekaj – dokončno bo »zlomil« našo ustavo, v kateri je Cerkev ločena od države, in odprl vrata javnega šolstva tistemu, kar bi moralo biti intimna pravica vsakega posameznika in bi se moralo dogajati izključno v verskih objektih in ustanovah.

Ali bo res tako, pa je na koncu odvisno tudi od nas, večine državljanov. Ali bomo res tako zelo podobni ovcam, ki slepo čakajo, kdaj jih bodo odpeljali, vmes pa bodo sprejemale drobtinice pogače, s katero se mastijo politiki? Ali pa bomo končno povedali, da imamo iger v imenu ljudstva dovolj. Rudi Rizman je to s skupino odgovornih intelektualcev že povedal. A to na žalost ni dovolj, manjkajo mnogi, ki jim je mar za to državo. Zdaj je čas za vaš glas!

Srečo Knafelc, Krvava Peč