Od Donalda Trumpa v ZDA, Kim Jong Una v Severni Koreji, muslimanskih fanatikov do osupljivo nebogljenega avstralskega premierja Scotta Morrisona, ki so se mu letošnji katastrofalni požari na celini Down under (tam spodaj) zdeli kot prasketanje ognja v kaminu, do sosedov Mattea Salvinija in Viktorja Orbana ter brez dodane vrednoti Janeza Janše v Sloveniji, ki si od nekdanjega mlekarja in »bademaistra«, v ministra povišanega Zdravka Počivalška obeta, da ga bo milo gladil po sicer hudo nasršeni politični dlaki, piše v novi številki Nedeljskega dnevnika Aleksander Lucu.

Gliha vkup štriha, bi lahko zapisali ob treh najbolj zagretih za neužitno razkuhano koalicijo Franca Juršo (DeSUS), Zdravka Počivalška (SMC) in Janeza Janšo (SDS), saj sta prva dva končala še vedno občudovano šolo za rezervne oficirje JLA v Bileći in zato ni vprašanje, da ne bi vkup štrihala z mladinskim poveljnikom Janšo, ki je pod patronatom JLA z vojaško disciplino vodil bodoče mlade partijce na legendarnih spominskih pohodih v Jajce, kjer je nastala nova Jugoslavija. Zato bi brez zadrege himna nove Janševe koalicije postala slavna koračnica Bilečanka (slovensko besedilo je napisal pisatelj in partizan Milan Apih) s poudarkom na verzu »skozi ječe mrak prišlo novo bo življenje, čujte mu korak«!

Zdravko Počivalšek in njegovi izbranci iz turizma, zemljepisno izvirno prihajajoči od Celja in Laškega do Rogaške Slatine in Podčetrtka, imajo pač samo enkrat ponujeno priložnost v življenju, ki se ne bo nikdar več ponovila, če ne nastane nova vladna koalicija pod Janezom Janšo. In Počivalšek (sam zase pravi, da je kot lubenica, zunaj zelen, znotraj rdeč ali jasno povedano, vedno sem tam, kjer so koristi) bo zaneseno pel Bilečanko, če se bo Janša držal že pred meseci mu izrečene obljube, da ne bo nobene ovire za delovanje državnega turističnega holdinga. Zdravko Počivalšek je namreč »projekt« velenjsko-celjskega finančno-gospodarsko-političnega lobija, trenutno daleč najmočnejšega v Sloveniji. Kot šef vlade je že Miro Cerar sprejel Počivalška v vlado kot nujno zlo, potem ko so mogočniki iz »lobija« pokrili poslovne zadrege njune skupne prijateljice iz Brežic, ki je sicer delala v turizmu in dovolj tesno prijateljevala s predsednikom vlade. Po izgonu Velenjčana Tomaža Berločnika iz Petrola je lobi vso težo prenesel na Počivalška, ki je sicer deloval točno po planu. Sam se je pogovarjal z Janšo, po odstopu Cerarja je med Šarčevo vlado dobesedno prisilno izpeljal zamenjavo na predsedniškem položaju SMC in odločilno pripomogel, da je odnehal tudi Šarec. Tako je ustregel dogovoru s svojim lobijem, Janezu Janši in dobil zeleno luč za začetek delovanja državnega turističnega holdinga, v katerem bo našla zadoščenje zase in za svoje izbrance tudi desetina poslancev SMC v zameno za voljnost do koalicije s SDS.

Nadaljevanje v tiskani izdaji ali mobilni aplikaciji Nedeljskega dnevnika.

Štirje kovači bodo dobili muzej

Še več zanimivih člankov – denimo o tem, kako smo pripravljeni na koronavirus, kaj se obeta najstarejšemu slovenskemu narodno-zabavnemu ansamblu Štirje kovači, kako je imeti podgano za hišnega ljubljenčka, kaj o športnem marketingu meni strokovnjak za to vedo Tomaž Ambrožič – pa v tokratni tiskani izdaji Nedeljskega dnevnika pri vašem prodajalcu časopisov ali na mobilni aplikaciji Nedeljski dnevnik.