Zaradi izbruha koronavirusa je Lufthansa najprej prekinila potniški letalski promet s celinsko Kitajsko. Hčerinska družba Lufthansa Cargo je sledila in uvedla minimalno ponudbo petih tovornih povratnih letov na teden.

Sedaj znova krepijo ponudbo tovornih prevozov, a z daljšimi vmesnimi postanki v Rusiji. Tako se posadka ne rabi dalj časa zadrževati na Kitajskem.

V Lufthansa Cargo so spomnili še, da bi bil letalski tovorni promet v primeru ponovnega vzpostavljanja normalne proizvodnje eden od prvih zmagovalcev razmer. V preteklosti se je namreč že pokazalo, da se po daljših proizvodnih premorih povpraševanje po tej vrsti prometa občutno poveča.

O širših gospodarskih posledicah epidemije v Lufthansi zaenkrat še niso želeli govoriti. Zaenkrat sicer potniške letalske povezave z Italijo, kjer so prav tako zabeležili številne primere bolezni, ostajajo nespremenjene. Lahko pa potniki, ki potujejo v Torino, Milano, Bologno, Benetke in Verono do vključno 2. marca, svoje karte brezplačno zamenjajo.