Nekdanji ameriški marinec George Hood, ki je letos dopolnil 62. leto starosti, je v Chicagu podrl Guinnessov rekord za najdaljše moško »plankanje«. To vajo za trebušne mišice je neprekinjeno izvajal kar 8 ur, 15 minut in 15 sekund. Po podvigu je Američan svojo odlično pripravljenost dokazal še s 75 sklecami, a vseeno najavil, da se za ta svetovni rekord v prihodnje ne namerava več potegovati. Dosegel je namreč svoje. Rekord je Hood prvič postavil leta 2013, znašal pa je 3 ure, 7 minut in 15 sekund. Izgubil ga je tri leta kasneje v neposrednem dvoboju s Kitajcem Maom Weidongm, ki je zdržal 8 ur in minuto.

Hood se je na novi podvig pripravljal z intenzivnim treningom, v sklopu katerega je nabral okoli 2100 ur plankanja. Vadil je približno 7 ur na dan, s plankanjem pa je pričel leta 2011.

Kljub odlični fizični pripravljenosti je velik del preizkušnje predstavljala tudi mentalna plat. Hood je povedal, da je mentalne veščine, ki so mu pripomogle premagati misel na počasno odštevanje ure, osvojil tekom let, malo pa mu je pomagala tudi glasna rock glasba, ki se je ves čas vrtela v prostoru. Hood je namreč velik ljubitelj te zvrsti, vse življenje pa je želel postati rok zvezdnik in živeti kot člani zasedb Van Halen, Motley Crue ali Deep Purple. Za BBC je po dogodku povedal: »Zagotavljam vam, da sem bil tistih 8 ur, 15 minut in 15 sekund rock zvezdnik.«