Nogometaši v prvi slovenski ligi bodo uvod v spomladanski del odigrali v pospešenem ritmu. Ker morajo nadomestiti dva kroga, ki sta bila po prvotnem razporedu predvidena decembra, bodo uvodnih pet krogov odigrali v štirinajstih dneh, kar pomeni dve tekmi na teden. Ker so večeri ob torkih in sredah rezervirani za ligo prvakov, bodo tekme slovenske lige med tednom že sredi popoldneva. Vodilna Olimpija bo danes v Stožicah gostila Triglav, Aluminij bo imel po porazu v Celju popravni izpit proti odpisanemu Rudarju. Jutri bodo tekme Tabor – Domžale (ob 14.30), Mura – Maribor (ob 17. uri) in Celje – Bravo (ob 18. uri). Liga je že po prvem spomladanskem krogu razdeljena na dva dela. V igri za prvaka so Olimpija, Maribor, Aluminij, Celje in Mura, ki jih loči le sedem točk, kar prinaša ogorčeno bitko za prvaka in evropske vozovnice. V spodnjem delu so Domžale (za petim mestom zaostajajo že 11 točk), Triglav, Bravo, Tabor in že odpisani Rudar.

Olimpija – Triglavdanes ob 16. uri, sodnik: Vinčić

Olimpija je brez večjih težav preživela derbi v Ljudskem vrtu, zdaj pa prihajajo tekme, na katerih bo morala zmagovati. Gostovanje v Mariboru je razkrilo že znano težavo Ljubljančanov, da prvi polčas po pravilu odigrajo boljše, medtem ko jim proti koncu tekem začnejo pohajati moči. Prav telesna pripravljenost bo v zgoščenem ritmu tekem odločilna. Ker kondicija pri Ljubljančanih zaradi poškodb med pripravami ni blesteča, utegnejo imeti težave, če si v prvem polčasu ne bodo priigrali dveh ali treh golov prednosti. Po odsluženi kazni se v ekipo vrača komandant obrambe Miral Samardžić, ki bo zaigral v paru z novincem Danielom Kamyjem (na pripravljalni tekmi s Šahtarjem Donjeck v Turčiji sta odigrala brez napake), saj mora Bagnack odslužiti še eno tekmo prepovedi igranja zaradi izključitve proti Domžalam. Hadžića skrbi slaba forma Savića, ki je doslej navduševal vsaj na derbijih, medtem ko se je za male tekme težko motiviral, a spomladi očitno z mislimi ni povsem pri Olimpiji. Roman Bezjak je povsem izven tekmovalnega ritma. Olimpija je s podpisom pogodbe z 31-letnim Bezjakom naredila veliko uslugo tudi reprezentanci, da ga pripravi, saj je eden redkih igralcev med izbranci Matjaža Keka, ki je hiter, lahko veliko teče, navija ritem in gara v korist kolektiva.

Triglav po visoki zmagi proti Rudarju s 3:0 prihaja v Ljubljano odločen, da v Stožicah osvoji vsaj točko. »Proti Rudarju smo dokazali, da znamo igrati zelo dobro in smo odlično pripravljeni. V Stožice gremo polni samozavesti,« pravi napadalec Triglava Berat Bečiri, ki ima poleg albanskega tudi dansko državljanstvo, saj je bil rojen v Koebenhavnu. Veliko oči bo uprtih v sodnika Slavka Vinčića iz Maribora, ki za sojenje v tujini prejema pohvale, v Domžalah pa je v nedeljo s kartonoma poskrbel, da bo Mura (ob Celju utegne biti hit pomladi) jutri oslabljena za Bobičanca in Mandića na derbiju z Mariborom.

Verjetni postavi – Olimpija: Vidmar, Boakye, Samardžić, Kamy, Jurčević, Tomić, Valenčič, Cekici, Menalo, Savić, Vukušić. Triglav: Arko, Gliha, Milanović, Kumer, Rogelj, Mertelj, Gajić, Ćerimagić, M. Wilmots, Mlakar, Bečiri. Naš namig: 1.

Aluminij – Rudardanes ob 18. uri, sodnik: Kajtazović

Oba kluba sta velika dolžnika iz prvega spomladanskega kroga. Aluminij je bil na gostovanju v Celju le bleda senca moštva, ki je navduševalo jeseni, saj se je vdal brez strela v okvir gola. Za Dejana Petroviča še niso našli zamenjave, napadalec Luka Štor pa je v Celju manjkal zaradi bolezni. Tekma bo razkrila, ali je bil to le slab dan varovancev Slobodana Gruborja ali pa se bo ponovila lanska sezona, ko so bili razočaranje pomladi. Rudar je igral v Kranju bolje od izida (0:3). Trener Andrej Panadić ostaja optimist in še upa na obstanek, čeprav je zaostanek za devetim mestom 11 točk.

Verjetni postavi – Aluminij: Kovačić, Pantalon, Kontek, Vrdoljak, Klepač, Marinšek, Vrbanec, Matjašič, Čermak, Bosilj, Štor. Rudar: Radan, Pušaver, Džinić, Ćosić, Pavlović, Črnčič, Anđelković, Radić, Krefl, Petrović, Kuzmanović. Naš namig: 1.