Nekaj manj kot 250 prebivalcev vasi Potok v bližini Novega mesta je včeraj okoli poldneva povsem pretresla še ena družinska tragedija. 33-letni Borut je namreč med prepirom svojo šest let mlajšo (nekdanjo) izvenzakonsko partnerko Romano z nožem večkrat zabodel tako močno, da je izkrvavela na kraju napada. »Obdukcija še ni končana, smo pa doslej ugotovili, da je osumljeni žrtev najmanj štirikrat zabodel v prsi, še dvakrat pa v hrbet,« je medijem o prvih ugotovitvah kriminalistične preiskave povedal vodja novomeške kriminalistične policije France Božičnik. Žrtev je imela po rokah številne vreznine, za katere sklepajo, da so obrambne rane. V bližini kraja napada so našli več daljših kuhinjskih nožev, ki so jih policisti že poslali v Nacionalni forenzični laboratorij (NFL).

Moškega so policisti in kriminalisti našli na hodniku v hiši. Že prej se je nekajkrat zabodel v prsi ter se porezal po vratu, še dvakrat se je v trebuh zabodel vpričo policistov. Samomor mu vendarle ni uspel. Z rešilcem so ga odpeljali v novomeško bolnišnico, kjer je ostal v zdravniški oskrbi. »Trenutno je v umetni komi, njegovo stanje je stabilno,« je pojasnil Božičnik. Ko bodo razmere to dopuščale, ga bodo pridržali in ga odpeljali k preiskovalnemu sodniku. Policisti preiskujejo sum storitve umora, za kar je zagroženo najmanj 15 let zaporne kazni.

Motiv za zavržno dejanje je po navedbah vodje novomeških kriminalistov bolestno ljubosumje osumljenca, že včeraj smo pisali, da naj bi 27-letna Romana skušala partnerja zapustiti. »Dobra štiri leta sta bila skupaj, živela sta pri nas. Da bosta šla narazen, sem izvedel pred časom. Česa drugega niti nisem vedel, nisem hotel drezati v njune zadeve,« je že včeraj ves skrušen za Dnevnik spregovoril žrtvin oče. Dvojica je imela majhnega otroka, Romana je imela enega še od prej. Na srečo nista bila priči krvavemu dejanju, zanju pa bodo sedaj poskrbeli bližnji svojci. Policija na naslovu, kjer je družina živela, še ni intervenirala, so pa 33-letnika enkrat obravnavali zaradi povzročitve lahke telesne poškodbe, a žrtev takrat ni bila partnerka.