»Samo bolan človek lahko naredi kaj takega. Niti ne vem, kako jo je napadel. Bilo je toliko krvi…« je danes ves skrušen pripovedoval oče umorjene 28-letnice iz kraja Potok v občini Straža na Dolenjskem, le nekaj kilometrov iz Novega mesta ob reki Krki. Doma se ukvarjajo z usnjeno galanterijo, 28-letna Romana je s partnerjem, 31-letnim Borutom, živela pri njih. »Saj ne vem, dobra štiri leta sta skupaj in živela sta pri nas. Da bosta šla narazen, sem izvedel pred časom. Česa drugega niti nisem vedel, nisem hotel drezati v njune zadeve. Zdaj pa tole,« je vse, kar je še lahko povedal sogovornik.

Umorjena je s sedanjim partnerjem in očitno tudi svojim krvnikom imela hčer, od prej še enega sina, oba sta še zelo mala. Zločin se je danes okoli poldneva zgodil na njunem domu, 31-letnik naj bi partnerico ubil z nožem, nato pa se je očitno v želji po samomoru porezal tudi sam, a so ga reševalci rešili in se zdravi v bolnišnici; po neuradnih informacija ni v smrtni nevarnosti.

Policija potrdila nasilno smrt

Več podrobnosti ni znanih. Policija je namreč z informacijami še zelo skopa, tudi o ljubosumju kot o neuradnem motivu za strahoten zločin, ki je danes pretresel vas z zgolj okoli 250 prebivalci, ne govori. »V tem trenutku lahko potrdimo, da na območju občine Straža obravnavamo okoliščine nasilne smrti 27-letne ženske. O dogodku smo bili obveščeni nekaj pred 12. uro. Ženska je umrla na kraju dogodka, eno osebo pa so reševalci odpeljali v bolnišnico. Na kraj umora so bili takoj napoteni policisti in ogledna skupina sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto, ki opravlja ogled in ugotavlja vse okoliščine nasilne smrti. Na ogledu sta tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Več informacij bomo posredovali po koncu preiskave,« je sporočila tiskovna predstavnica Policijske uprave Novo mesto Alenka Drenik.