Newyorški milijarder, ki se prav tako poteguje za demokratsko predsedniško nominacijo, čeprav ga v Nevadi ni bilo na glasovnicah, je namreč zakupil oglasni prostor v središču Las Vegasa, kjer je objavil napise "Trump vara pri golfu", "Trumpov zid se je prevrnil" in "Trumpove igralnice so šle v stečaj".

Elektronske napise so predvajali na šest nadstropij visoki steni v središču mesta. Bloomberg z napisi meri na stvari, s katerimi se Trump rad sam hvali, kot sta zid na meji z Mehiko in njegovo premoženje.

Pred dnevi je Bloomberg na vprašanje o dveh newyorških milijarderjih v predsedniški tekmi odgovoril z vprašanjem: "Kdo pa je drugi newyorški milijarder?" S tem je namignil, da ima Trump manj premoženja od njega in da niti nima milijard, s katerimi se hvali.

O Trumpovem obnašanju na igriščih za golf pa so bile že napisane knjige. Eno je lani izdal športni novinar Rick Reilly in nosi naslov Vrhovni prevarant. Reilly v knjigi piše, da Trump med golfom rutinsko vara nasprotnike s tem, da ponavlja udarce, meče nasprotnikove žoge v vodo in brca svoje žoge na boljši izhodiščni položaj.

Bloomberg je na podoben način Trumpa pozdravil že v sredo v Phoenixu, prav tako pred predsednikovim zborovanjem. S premoženjem, ocenjenim na 60 milijard dolarjev, si to lahko privošči in Bloomberg, ki mu Trump pravi "mini Mike", namerava po napovedih s tem nadaljevati, četudi ne bi osvojil demokratske nominacije.