Dvoboj je sredi sedme runde predal Wilderjev strokovni štab. Pred tem dvobojem neporažen Američan se je takrat namreč le še stežka držal na nogah po številnih prejetih udarcih 31-letnega Britanca, ki je prikazal izjemno napadalni boks.

Wilder je v tretji in peti rundi pristal na tleh, v šesti je začel krvaveti iz ušesa. Pred predajo je 34-letnega Američana Fury stisnil v kot in napadel s kombinacijo močnih udarcev.

Razmerje uspešnih udarcev je bilo od samega začetka močno na strani "Romskega kralja". Ta je v primerjavi z njuno prvo borbo decembra 2018, ki se je končal s kontroverznim neodločenim izidom, tokrat ubral veliko bolj napadalno taktiko.

Tako se je držal obljube, dane pred dvobojem, da bo Američana premagal v manj kot 12 rundah in s tem uspešno zaključil povratek na prestol težke kategorije, kjer je prvič stal leta 2015 po zmagi nad Vladimirjem Kličkom.

S tem pa je tudi spisal enega največjih boksarskih povratkov v zgodovini, saj je po prvi zmagi zabredel v številne težave in bil tudi kaznovan zaradi uporabe prepovedanih poživil.