Jeseničani so doživeli četrti poraz v tem delu tekmovanja. Potem ko so ob koncu rednega dela nanizali deset zmag in za 11. premagali še večnega tekmeca iz Ljubljane v prvem krogu drugega dela, se je krivulja forme obrnila navzdol in danes je sledil četrti poraz v nizu.

Železarji imajo tudi nekaj kadrovskih težav zaradi poškodb in kazni, danes pa je bil zanje usoden predvsem slab začetek in konec prve tretjine. V prvi minuti so namreč prejeli kar dva gola, prvega že po pičlih devetih sekundah, potem je Jaka Sodja v 12. minuti poskrbel za gol priključka. Toda 29 sekund pred koncem so domači dobili gol, ko so imeli celo sami igralca več, a so izgubili plošček pred dvojimi vrati in zaostali z 1:3.

V drugi tretjini so se spet približali, zadel je Gašper Seršen. A mladega vratarja Ivana Stojnova, ki je za svoj prvi nastop v tem tekmovanju po prvi tretjini zamenjal Urbana Avsenika, so nato gostje premagali še v 44. minuti.

Do konca tekme so si domači prizadevali priti do izenačenja in bili nekajkrat povsem blizu. Na 3:4 je v 51. minuti znižal Blaž Tomaževič, še preden pa bi lahko ob koncu tvegali brez vratarja, so po novi napaki tekmecem omogočili protinapad, zadetek Remyja Giftopolousa 75 sekund pred koncem pa je dokončno odločil dvoboj.

Tekmovanje bodo železarji nadaljevali čez tri dni, ko se bodo z današnjim tekmecem pomerili še na njegovem ledu.