Veliki zeleni zmaj je pustno povorko že tradicionalno popeljal po ulicah starega mestnega jedra prestolnice. Z začetkom na Novem trgu se je ob glasbeni spremljavi pihalnega orkestra kolona skupinskih mask, ki so jih pripravili v ljubljanskih vrtcih in šolah, odpravila čez Šuštarski most do Mestnega trga. Povorko je s stopnic Mestne hiše pozdravil tudi ljubljanski župan Zoran Janković.

Po Stritarjevi ulici so se na Prešernov trg in po Wolfovi ulici maškare odpravile do Kongresnega trga, kjer so se s kratkimi nastopi predstavile obiskovalcem. Veliko navdušenja predvsem med najmlajšimi je požela skupinska maska bacek Jon, ki so jo pripravili v Osnovni šoli Vižmarje. Med pravljičnimi podobami, ki so danes zavzele z Kongresni trg, so bili tudi liki iz zgodb Alica v čudežni deželi, Grdi raček, Sneguljčica in sedem palčkov ter 101 dalmatinec.

V povorki so zimo odganjale tudi značilne etnološke maske različnih slovenskih pokrajin iz poganskega ljudskega izročila, kot so kurenti, laufarji, morostarji ter orači in pokači. Ta tradicionalni pustni lik je prepoznaven po svojem vihtenju biča z vozlom, ki ob prebitju zvočnega zidu glasno poči. Na Kongresnem trgu se je bilo mogoče preizkusiti v tej veščini, ki terja kar precej vaje in spretnosti, pravijo pokači. Če bi komu uspelo počiti z bičem, bi mu plačali pijačo.