Belakova je pri prvem skoku padla, tako da se je že takoj poslovila od boja za kolajne. Drugi skok je sicer dobro opravila, povprečje 13,466 točke je zadostovalo za sedmo mesto. Čeprav se je Belakovi ponujala odlična priložnost za odmeven rezultat, že pred njo je grešila ena njenih neposrednih tekmic v boju za OI, dvakratna svetovna in evropska prvakinja na tem orodju Rusinja Marija Paseka in zasedla zadnje, osmo mesto med finalistkami, je 25-letna Ljubljančanka torej ni izkoristila.

»Žal mi je, da Teja ne izkoristi svojih priložnosti. Že jeseni na svetovnem prvenstvu je ni izkoristila, danes je ni. Takrat, ko bi morala pokazati, kaj sicer brez težav na treningih zna, ji ne gre. Borili se bomo do konca, samo treba je izkoristiti priložnosti, ki se ti ponujajo. Če jih ne, si si sam kriv,« je dejal glavni trener ženske vrste Andrej Mavrič in dodal, da njegova varovanka nima prav nobenih težav s tem skokom.

»Če bi jo zdaj poslal na trening, bi brez težav petkrat zaporedoma skočila tako, kot je treba. Resda je težje pristajati 'na trdo', ampak po težavah v kvalifikacijah sem upal, da bo danes skočila zelo dobro. Škoda,«je dejal trener slovenske vrste in pohvalil svojo drugo finalistko, Kysselefovo. »Če bi po kvalifikacijah kdo rekel, da bo Tjaša v tej konkurenci peta, bi mu rekel, da je nor. A svoje delo je opravila tako, kot je treba, in v tej močni konkurenci zasedla peto mesto, kar je zanjo velik uspeh,« je po tekmi na peti celini še dodal Mavrič.

Po pričakovanjih je zmagala najboljša iz kvalifikacij Jade Carey, svetovna prvakinja z ameriško ekipo z zadnjega prvenstva jeseni v Stuttgartu in svetovna podprvakinja na preskoku 2017 in 2019, ki je prejela povprečje 14,866 točke, tako da bo boj za olimpijsko vozovnico v Tokio še zanimiv. Naslednja gimnastična tekma olimpijskih kvalifikacij najvišje ravni svetovnega pokala bo čez dobra dva tedna v Bakuju, vse pa bo znano 21. marca po tekmi v Dohi. Takrat se bo namreč končal dveletni kvalifikacijski cikel svetovnega pokala za specialiste po orodjih.