Med mlajšimi deklicami ponovno zelo priljubljeni junakinji Ledenega kraljestva Elza in Ana, dečkom pa so zanimivi predvsem legendarni liki iz filmov Vojne zvezd, kot so Darth Vader, Kylo Ren, stormtrooperji, in drugi,« so navedli v trgovini Maskarada.si .

Pri odraslih so najbolj priljubljeni živalski kostumi, kot so čebelice in pikapolonice, zabavni kostumi in nekateri bolj znani filmski liki, kot sta na primer Superman in Batman.

»Za otroke so bile spet aktualne Tačke na patrulji, Elza in Ana, Pikapolona, tudi Harry Potter," so našteli. Med kostumi za odrasle je bil popularen kostum Zlohotnice, vedno bolj pa je priljubljen tudi Steam punk,« pravijo v trgovini PKS Štamberger iz Središča ob Dravi .

Medtem ko je bilo lani posebej veliko povpraševanje za kostum pikapolonice, pa letos trgovci niso opazili, da bi kakšen kostum posebej izstopal.

Pustnih kostumov pa ni nujno vedno znova kupiti, temveč si jih je mogoče izposoditi od drugih ali od posameznih organizacij. Pustne kostume lastne izdelave tako med drugim izposojajo v Kulturno umetniškem društvu Krancelj v Medvodah. Največ izposodijo renesančnih in drugih zgodovinskih kostumov, pretežno gre za kostume za odrasle. Pogostejša je izposoja kostumov za skupine, izposojajo pa tudi bolj na slovenski prostor omejene kostume, kot sta na primer kostuma Kekca in Pehte.