Young, lani glavni tekmec Dončića za naziv najboljšega novinca leta, je očitno v sproščenem vzdušju tekme zvezd našel novo samozavest, ki ga je pripeljala do izjemnega strelskega izkupička 50 točk; temu je dodal še dva skoka in osem podaj. Na prvi tekmi po vikendu All-Star je zadel 18 od 19 prostih metov in osem od 15 trojk, 20 točk je dosegel samo v zadnji četrtini. »Vedno sem verjel vase, da zmorem in znam,« je dejal Young po tekmi.

Pri Vročici niso našli odgovora, kako zaustaviti Youngove mete z razdalje. »Padel je v tako neverjeten ritem, da ga nismo mogli zaustaviti. Metal je z velike razdalje, proti temu ne moreš storiti ničesar,« je bil po tekmi prepričan trener Miamija, Erik Spoelstra.

Bam Adebayo je bil prvi strelec gostov z 28 točkami in 19 skoki, na novo okronani prvak NBA v veščinah je dodal še sedem podaj. Košarkarji Miamija, ki so vodili s 124:119, tekme niso znali pripeljati do konca in so izgubili še petič na zadnjih šestih tekmah. Sprva je De'Andre Hunter izenačil s trojko, nato je 31 sekund pred koncem Cam Reddish ukradel žogo nepazljivemu Dragiću in popeljal domačo ekipo v vodstvo s 126:124. Youngova prosta meta pa sta zapečatila domačo zmago po preobratu.

»Prepričan sem, da bomo spet našli recept za zmage. Imamo dovolj časa ... Zaupam v svojo ekipo,« je po tekmi dejal Dragićev soigralec Jimmy Butler, ki je zbral 17 točk, devet podaj in osem skokov. Miami naslednja tekma čaka v soboto, ko bo na Floridi gostil Cleveland, ki je odpustil trenerja Johna Beileina.

Zato pa se bolj zanimivo srečanje obeta v Dallasu, saj bodo Dončić in druščina v Teksasu prav tako v soboto gostili prav razpoloženega Younga.