Pust in maškare sta temi, o katerih je bilo v našem priljubljenem tisku, ki spremlja družabno življenje naših zvezdniških prijateljev, minule dni veliko govora. Nekaj jih je seveda o tem, v koga ali kaj so se že ali se še bodo preobrazili, da bodo všeč sami sebi, še bolj pa ljudem okrog njih, spregovorilo že pred uradnim karnevalskim začetkom, nedvomno pa bodo fotografije estradnih pomembnežev v tem ali onem kostumu še sledile kot po tekočem traku v prihodnjih dneh.

Muzikant bo zapeljeval, Ajda Mlakar odpustila golo snažilko

Poskočni muzikant Dejan Krajnc je v reviji Zvezde Lady namignil, da se za pusta zelo rad našemi v kakšen zelo »odpičen« lik. Letos bo še posebno »odpičen«, saj bo, kot je napovedal, »menih, ampak zelo seksi, ki bo z veseljem odpeljal kakšno damo v spovednico«. Tudi poklicni lepotici in televizijski voditeljici Tari Zupančič pustni čas pomeni svojevrsten odklop, saj ji ta praznik predstavlja dan norosti, traparij, neizraženih želja in celo rahle retrospektive iz prejšnjih življenj, kot je omenila. Se pa pri njej doma ljubezen do šemljenja prenaša iz roda v rod, najraje se je in se še obleče v Indijanko, pa tudi bojevnica Ksena ji je bila nekoč ljuba, je svojo pustno kreativnost opisala za Zvezde Lady.

V čisto pravem Evinem kostumu, ki pa ni imel zveze z maškarami, je bila zasačena čistilka radijske napovedovalke Ajde Mlakar. Ko je prišla domov, je slišala, da gospa še uporablja sesalnik, ko pa je stopila v dnevno sobo, je zagledala pogodbeno negovalko stanovanja, kako popolnoma gola sesa parket. Po Ajdinem javnem pripovedovanju v reviji Nova je sobarica čisto brez sramu pripomnila, da ji je bilo pač vroče. Od šoka se je lastnica pobrala iz stanovanja, snažilka pa je pri njej še zadnjič opravila svoje delo, saj, kot je izjavila Mlakarjeva, te snažilke ne bo več naročila, ampak bo poiskala pomoč čistilnega servisa.

Tilen Artač se je zaročil, Alfi Nipič za obvezno služenje vojske

Mejo med stvarnostjo in namišljenim svetom najpogosteje preskušajo imitatorji. Eden najboljših oponašalcev politikov, estradnikov in umetnikov je gotovo Tilen Artač, član skupinice imitatorjev zabavljačev Radia Ga Ga. V Nedeljskih novicah je razložil, kdo so tisti, ki so bili najbolj veseli, da so postali del njegovega alter ega. S Svetlano Makarovič sta se po imitaciji v oddaji Znan obraz ima svoj glas, kot je oznanil, celo zaročila, z Jožetom Potrebuješem sta postala prijatelja, Angelca Likovič je vsej ekipi Radia Ga Ga prinesla v studio lastnoročno spečeno potico, Zvezdana Mlakar pa ga je povabila v svojo oddajo. Še Milan Kučan ga je osebno povabil na neki dogodek, kjer ga je imitiral, in kot je povedal Tilen, je bila nad preobrazbo najbolj navdušena žena bivšega predsednika Štefka, ki je navdušeno ugotovila, da je »glas isti, le malo mlajši je«. Lani se je gagajevcev spomnil tudi njihov nekdanji kolega iz studia in predsednik vlade Marjan Šarec, ki trenutno odstopa s položaja, in jih je povabil na kosilo. »Ugotovil sem, da je še vedno stari dobri Marjan, odličen komik in fenomenalen imitator. Humor ga ni zapustil,« je izdal Artač.

Neke vrste presek politike in karnevalske mode je tudi vojska. Zadnje čase so nadvse moderne govorance in obujanje kolektivnega spomina na dobre stare čase, ko je bilo služenje vojaškega roka še obvezno in častno dejanje. Nekateri politiki, ki so dali tovrstno iniciacijo že skozi in so v tem procesu postali čisto pravi moški, si nadvse želijo, da bi tudi nove pomehkužene generacije spoznale, kaj sta to red in disciplina. Pa ne samo politiki, tudi med našimi zvezdami so takšni, ki delijo podobno prepričanje. Alfi Nipič je prepričan, da je obvezna vojska edina prava šola življenja. Sam je, kot je povedal za Svet24, osemnajst mesecev gulil šolo življenja v Ohridu. »Naučiš še hišnega reda, odnosov med ljudmi in predvsem spoštovanja do drugega, tudi do nadrejenih, kar ti pozneje v življenju pride prav. V vojski je določen red, in kar ti rečejo, moraš narediti, zato se mi zdi vojska vzgojna,« je prepričan prvi glas Štajerske. Njegov glasbeni kolega Damjan Murko je kot pripadnik mlajše generacije glede vzgojno-šolske procedure na drugem bregu Drave. »Siljenje v kaj takega se mi zdi nespametno in mislim, da se lahko fantje tudi drugače naučijo sami postlati posteljo in postati pravi moški,« je povedal avtor večno zelenega hita Srečen, ker sem moški.

Jure Ivanušič po spletu kupuje lopate in motike

Ena od sicer že ustaljenih modnih muh je spletno nakupovanje. V nakupovalna središča se pač hodi na izlete, kupuje pa se po spletu. V reviji Nova so preverili, koliko so znani Slovenci podlegli spletni nakupovalni mrzlici. Igralka Aleksandra Balmazović navideznih trgovin ne obiskuje. Kot je povedala, je v moderni dobi še bolj stare šole, saj nikdar ne pohajkuje po spletnih trgovinah. Še na Amazonu ne, je priznala in dodala, da je zanjo nakupovanje bolj nuja kot strast. Spletu podleže le pri nakupovanju letalskih vozovnic in rezervaciji hotelov, pa še to raje prepusti intuiciji na kraju samem in lokacije raje vidi v živo. Potem pa se odloči, kje bo spala. Glasbenik in igralec Jure Ivanušič pa je Aleksandrino popolno nasprotje. V klasičnih trgovinah kupuje le še razne strojne naprave ter večino oblek, po spletu pa različne drobnarije, kot so »lučke, žarnice, vijaki, tudi lopato in motiko sem kupil«, je o modernih nakupovalnih navadah povedal Ivanušič.