»Petdesetletni voznik osebnega avtomobila je vozil proti Slovenski Bistrici in je na ravnem odseku ceste, zunaj naselja Cirkovce, iz doslej še neznanega razloga zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je pravilno peljal voznik tovornega vozila,« je dogodek opisal Vojko Bevk, pomočnik komandirja postaje prometne policije Maribor.

Vozili je po silovitem trčenju odbilo s cestišča na polje, kjer je iz tovornjaka, ki je prevažal perutnino, zletelo okoli 3000 piščancev. Živo, poškodovano in mrtvo perjad so ulovili in pobrali cestni vzdrževalci ter uslužbenci perutninskega podjetja, ki so prihiteli na kraj nesreče, ptujski gasilci pa so medtem s tehničnim posegom rešili voznika iz povsem razbitega osebnega avtomobila VW golf. »Reševalci in zdravnica so mu nemudoma ponudili nujno medicinsko pomoč, vendar je ob 9.18 uri še na kraju prometne nezgode podlegel telesnim poškodbam,« je sporočil Bevk. Voznik tovornjaka ni utrpel poškodb.

Zaradi odvoza uničenih vozil in kriminalističnega ogleda kraja nesreče, ki je terjala drugo letošnjo smrtno žrtev na območju Policijske uprave Maribor, je bila magistralka do poldneva zaprta za ves promet.