Josipa Lisac je znana po kontroverznem umetniškem stilu, mnogi pa so mnenja, da ima tudi umetniška svoboda svojo mejo. Še posebej takrat, ko se govori o himni, ki je državni simbol. Zato je Josipa Lisac za svojo izvedbo himne na zaprisegi novega predsednika dobila številne negativne komentarje: »Spoštujem umetniško svobodo, ko pa je himna v igri, se je treba držati izvirne glasbe in izvedbe«, »Himno bi bolje odpel tujec«, sta le nekatera od njih. Pristaši Josipe Lisac pa so njeno izvedbo zagovarjali ter poudarjali, da bi organizatorji to lahko pričakovali, ko so jo najeli.

Umetniške interpretacije himne ni odobraval tudi pravnik iz in športni direktor FC Koper Opatije Boško Županović, ki je pevko celo kazensko ovadil. Po njegovem mnenju se je pevka norčevala iz himne, saj naj bi uporabljala posmehljivo izgovorjavo in tonalitete. »Tega nisem storil, ker bi si želel medijske pozornosti. Prijavo sem napisal kot državljan Hrvaške in se mi je zdelo to potrebno narediti. To sem napisal v svojem prostem času,« je za Index povedal Županović, ki je še enkrat poudaril, da si ne želi medijske pozornosti. Ob tem je tudi povedal, da je pričakoval, da bo Josipa med himno zavijala, a vseeno je po njegovem mnenju prestopila mejo dobrega okusa.

Županović je v pogovoru za Index zatrdil, da do sedaj še nikoli ni bil obsojen za nobeno kaznivo dejanje. So mu pa leta 2009 sodili zaradi prevare in plačevanja s ponarejenim denarjem.