V Madridu je gostoval evropski prvak. Ta je za tekmeca imel ekipo, ki je zmagala vsega enkrat na zadnjih sedmih tekmah. Toda Španci, ki so med drugim pogrešali tudi Joaa Felixa in Kierana Trippierja, so kljub temu odločno začeli in povedli že v četrti minuti, ko je po kotu in zmedi v kazenskem prostoru iz bližine zadel Saul Niguez.

Sledil je neuspešen pritisk Liverpoola, v 26. minuti pa je znova zagrozil Atletico, Alvaro Morata je streljal iz bližine, Alisson Becker pa je bil na mestu. Deset minut pozneje je Felipe v zadnjem trenutku podstavil glavo in mogoče preprečil zadetek Mohameda Salaha.

Jürgen Klopp je ob polčasu v slačilnici pustil nekoliko živčnega Sadia Maneja, ki ga je zamenjal Divock Origi. V 53. minuti je Salah s strelom z glavo meril premalo natančno, na drugi strani pa je bil v 71. minuti nenatančen Renan Lodi. V 73. minuti je iz prve poskusil Jordan Henderson, toda Liverpool je po premalo natančnem strelu ostal pri ničli.

V Dortmundu je gostoval PSG. Prvi nevarnejši strel so izvedli gosti, ko je Neymar poskusil s prostega strela, a žogo poslal malo mimo vrat. V 14. minuti je na drugi strani Jadon Sancho povlekel v protinapad in (nekoliko sebično) prišel do strela, ki pa je bil preslab. Isti igralec je poskusil tudi v 27. minuti, na mestu pa je bil Keylor Navas. V 35. minuti je le za malo zgrešil Erling Haaland, ki je v skupinskem delu na šestih tekmah dosegel osem golov za Salzburg. V 66. minuti je prvič resneje poskusil Kylian Mbappe, a je vratar Borussie žogo odbil. Domači trener Lucien Favre je malce zatem svoj ofenzivni del osvežil s še enim mladcem, 21-letnemu Achramu Hakimiju ter 19-letnima Haalandu in Sanchu se je pridružil 17-letni Giovanni Reyna.

In takoj zatem je Dortmund povedel, v 69. minuti je iz bližine zadel eden od teh omenjenih - Haaland. V 75. minuti pa so Francozi izenačili, Mbappe je prodrl po desni, podal v sredino, Neymar pa je potem žogo zabil v mrežo. Izjemni Haaland pa je hitro spet odgovoril in lepo zadel pod prečko s strelom s 17 metrov za 2:1. To je bil že njegov deseti gol v ligi prvakov. V 81. minuti je bil blizu novega zadetka tudi Neymar, a je zadel vratnico, tik pred koncem pa je malo čez gol žogo poslal Thiago Silva.

V sredo bosta na sporedu tekmi Tottenham Hotspur - RB Leipzig in Atalanta Bergamo - Valencia, prihodnji teden pa še Chelsea - Bayern, Napoli - Barcelona, Lyon - Juventus in Real Madrid - Manchester City. Povratni obračuni v tem delu tekmovanja bodo med 10. in 18. marcem.