Bovške policiste je v ponedeljek malo po 13. uri Regijski center za obveščanje obvestil, da se je na Kaninu pri padcu poškodoval smučar. 48-letni smučar iz Srbije je med smučanjem po progi Skripi zaradi prevelike hitrosti v levem zavoju izgubil oblast, padel ter se huje poškodoval. Ugotovili so namreč odprt zlom leve goleni. V zvezi s tem so policisti obvestili tudi pristojne pravosodne organe v Novi Gorici.

Policisti tujo krivdo izključujejo. Po nudeni pomoči je poškodovanca prevzela dežurna ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči in ga odpeljala v jeseniško bolnišnico.

Pred tem so policisti obravnavali še eno smučarsko nesrečo, v kateri se je poškodovala 52-letna Avstrijka. Na progi Prevala je smučarka zapeljala preko snežne grbine, padla in si izvila levi gleženj. Ženska je s partnerjem prišla na Kanin iz italijanske strani (Sella Nevea). Na kraju so ji reševalci nudili prvo pomoč, nato pa so jo na državni meji z Italijo prevzeli italijanski policisti in jo z motornimi sanmi prepeljali v dolino, kjer je v avstrijski bolnišnici poiskala zdravniško pomoč.