Zobozdravnik Matthew Kabbabe je specialist za beljenje zob v Melbournu. Anonimnež, ki je odsvetoval obisk njegove ordinacije in z besedami »neprijetno ter nerodno« opisal in delil svojo slabo izkušnjo, je po Kabbabejevih besedah naredil škodo njegovemu poslu.

Pri Googlu so v novembru zavrnili zobozdravnikovo prošnjo, da komentar izbrišejo. Ta mesec jih je prosil še za identifikacijo komentatorja, vendar mu tudi tega niso odobrili. Kabbabe se je odločil zadevo posredovati sodišču, ki je odločilo v njegov prid. Google mora zdaj priskrbeti vse podatke, ki bi pomagali pri identifikaciji komentatorja, med drugim metapodatke o lokaciji in IP naslov uporabnika. Poleg tega pa mora zagotoviti tudi informacije o ostalih Google računih z enakega IP naslova, ki so bili aktivni v tistem času. »Obstaja sum, da je to bil bodisi kakšen njegov konkurent, bodisi bivši zaposlen. A tega še ne vemo,« je za The Age povedal zobozdravnikov odvetnik Mark Stanarevic. Dodal je še, da odločitev sodišča predstavlja pomembno zmago za majhna podjetja, ki jim lahko tovrstne izjave močno škodujejo.

V Avstraliji lahko sodišča po zakonu odredijo odstranitev določenih vsebin na internetu, če so spoznane kot obrekovalne. Velike korporacije tistih, ki so jih obrekovali sicer ne morejo tožiti, lahko pa to storijo manjša podjetja. Pogoj je, da je v spornem komentarju omenjena neka oseba, naj bo to posredno ali neposredno.