Kot so danes sporočili s Policijske uprave Celje, so žalski policisti konec minulega tedna opravili več hišnih preiskav na območju Policijske postaje Žalec. Z zbiranjem in preverjanjem obvestil so odkrili, da 38-letna moška, doma z žalskega območja, na svojih domovih, vikendu ter v zapuščeni hiši na žalskem območju, ki je njuna skupna last, gojita konopljo.

Pri enem od njiju so v kletnih prostorih odkrili dva prirejena prostora za gojenje konoplje in okoli 190 sadik. Konopljo in opremo za gojenje so mu zasegli. Zasegli so mu tudi okoli pol kilograma posušene konoplje, manjšo količino konopljine smole in gotovino, za katero sumijo, da jo je osumljeni 38-letnik pridobil s prodajo konoplje.

Pri osumljenem so hišno preiskavo opravili tudi v počitniški hišici na območju Policijske postaje Celje, kjer je imel prav tako posebej prirejen prostor za gojenje konoplje, v katerem trenutno ni imel sadik. Našli in zasegli pa so manjšo količino posušenih delcev konoplje.

Pri drugem osumljencu so v kletnih prostorih našli in zasegli dva šotora prilagojena za gojenje konoplje, na podstrešju pa še dodatni prostor za gojenje konoplje. Zasegli so mu tudi okoli 150 sadik konoplje ter nekaj posušene konoplje.

Hišno preiskavo so žalski policisti opravili tudi v stanovanjski hiši na žalskem območju, ki je skupna last osumljencev. V hiši sta imela tri prostore prirejene za gojenje konoplje, ob hiši še dva večja šotora. V hišnih prostorih so našli dober kilogram posušenih delcev konoplje, v šotorih pa približno 570 sadik konoplje.

Osumljencema grozi zaporna kazen od enega do 10 let zapora.