»Nemčijo bom predstavljala z eleganco, dostojanstvom, žarom in močjo,« je podjetnica, ki vodi spletno trgovino z retro oblačili, napovedala po zmagi na tekmovanju za mis Nemčije. Povedala je še, da bo glas sodobnih žensk po 30. letu starosti. Zavzemala se bo tudi za to, da bi bile ženske bolj samostojne in samozavestne. »Ženstvenosti ne določa obleka,« je še poudarila.

35-letnica je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa najstarejša zmagovalka v 93-letni zgodovini tega lepotnega tekmovanja. Je tudi prva mati z zmago na tekmovanju. Ima triletnega sina. Von Hasejeva se je rodila v Namibiji, od petega leta pa živi v nemškem Kielu.

V sobotnem finalu tekmovanja za najlepšo Nemko se je pomerilo 16 deklet, starih med 18 in 35 let. Žiriji, ki so jo prvič sestavljale samo ženske, so se predstavile v večernih oblekah in oblačilih za prosti čas. Predstavitev v kopalkah pa so organizatorji ukinili.

Organizator Max Klemmer je ob tem pojasnil, da se tekmovanje ne osredotoča več samo na zunanjost tekmovalk. Zdaj so v središču osebnost, značaj in življenjske zgodbe deklet, je dejal.

Prva spremljevalka je postala 22-letna Lara Runarsson iz Würzburga, druga spremljevalka pa 23-letna Michelle-Anastasia Masalis iz Hamburga.