Nevihti so pripisovali odgovornost za smrt mladeniča, ki so ga v soboto našli mrtvega v morju pred jugovzhodno obalo Anglije, a je policija kasneje te medijske navedbe zanikala. Še en moški se je utopil, ko je padel s tankerja pred obalo Kenta. Na jugu Škotske pa so po navedbah BBC News uspeli še pravočasno rešiti par, ki ga je z avtom odnesla narasla reka.

Pred tednom dni je bila Velika Britanija priča nevihti Ciara, ki je že precej razmočila tla in povišala vodostaje, zato je zdaj nevarnost rušilnih poplav še večja. Na pomoč je priskočila tudi vojska, ki med drugim pomaga izmučenim prebivalcem kraja Calderdale na severu Anglije, ki si še niso opomogli od posledic Ciare, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Številne ceste in železniške proge so zaprli ter odpovedali več letalskih poletov, še posebej pri letalskih družbah Easyjet in British Airways. Težave so toliko večje, saj se začenjajo šolske počitnice.

Na jugu Walesa so zabeležili sunke vetrova do 150 kilometrov na uro, opozorila pred poplavami pa so izdana v krajih vse od reke Tweed na Škotskem do Cornwalla v jugozahodni Angliji, navaja francoska tiskovna agencija AFP.