Ljubljančani drugega dela regionalnega tekmovanja, v katerem so v vodilni skupini v družbi še petih najboljših ekip rednega dela, niso začeli najbolje. V četrtek so izgubili derbi s slovenskimi tekmeci z Jesenic, po katerem so tudi ostali brez prvega mesta v skupini, čeprav so s seboj prinesli štiri točke bonusa.

Danes so gostovali pri Asiagu in doživeli še en poraz. Po prvi tretjini brez zadetkov so domači do sredine tekme prišli do prednosti dveh golov, toda ljubljanske upe je obudil Kristijan Čepon z znižanjem v 36. minuti.

Ko je nato Luka Ulamec v 49. minuti poskrbel za izenačenje, se je zdelo, da bodo zeleno-beli lahko prišli do preobrata. A končnica se tokrat ni odvila po njihovih željah, na hitro so dobili še dva zadetka (v 53. in 55. minuti), tako da je Asiago na koncu zmagal s 4:2.

V hitrem ritmu drugega dela pa bodo morali branilci naslova hitro pozabiti na uvodna poraza; v tretjem krogu bodo v torek v svoji dvorani Tivoli gostili Cortino.

Pusteral prekinil zmagovalni niz Jesenic

Jeseničani so v zadnjem mesecu in pol uprizorili lep zasuk in z vzponom forme prišli do skupine v boju za končnico. Do današnje tekme so nanizali serijo 11 dvobojev brez poraza, še posebej sladka je bila zadnja zmaga v četrtek v Ljubljani, ko so sploh prvič v sezoni ugnali večne tekmece iz Tivolija.

Glede na dobre predstave v zadnjem času je bil termin današnjega dvoboja kar pravi: Pustertal, lanski finalist, je bil namreč tista ekipa, ki je zadnja premagala železarje, 28. decembra je bilo 4:1.

A danes se je ta serija končala. »kipa iz Brunica je izkoristila jeseniške slabosti in napake ter po začetnem zaostanku, domače je v vodstvo popeljal Jaka Šturm, še v prvi tretjini povedla. Domačim je krila spodrezal tretji gol gostov, ki ga je vratar Antoine Bonvalot prejel po tem, ko ga je presenetil odbiti plošček izza vrat.

Gašper Seršen je v 38. minuti sicer še vzbudil kanček upanja na preobrat, toda gostje so se v zadnji tretjini zbrano branili, v zadnji minuti pa nato ob jeseniškem tveganju brez vratarja potrdili zmago in imajo v drugem delu lige še stoodstoten izkupiček.

Naslednja tekma v skupini najboljših ekip Jeseničane čaka v torek, ko bodo gostovali pri Asiagu.