Avenatti je zagovarjal Danielsovo, ki trdi, da je imela spolno razmerje s Trumpom, ko je bila soproga newyorškega milijarderja Melania Trump noseča s sinom Barronom. Trump razmerja ne priznava, čeprav je njegov nekdanji odvetnik Michael Cohen končal v zaporu, med drugim ker je v Trumpovem imenu plačal Danielsovi za molk o razmerju s Trumpom pred volitvami leta 2016.

Avenatti in Danielsova sta se že sprla, ker jo je prinesel okrog za honorar za njeno knjigo in spravil v težave, ko jo je prepričal, naj toži Trumpa zaradi obrekovanja. Sodišče je ugotovilo, da se predsednika zaradi tega ne more tožiti in Danielsova je morala Trumpu povrniti stroške tožbe, ki jo je vložila, ker jo je označil za lažnivko.

Avenatti si je medtem skušal prislužiti kruh z izsiljevanjem podjetja Nike, da mu plača 25 milijonov dolarjev za molk o škandalu s plačevanjem univerzitetnih košarkarjev. Po odločitvi porote so ga odpeljali nazaj v zapor, kjer sedi, odkar je kršil določila pogojnega izpusta ob plačilu varščine. Njegovi odvetniki so napovedali pritožbo.