Trump je napade utemeljeval s tem, da je McCabova žena demokratka, kar naj bi bil dokaz, da je namestnik direktorja FBI proti republikancem. Pregon McCaba je vodil urad zveznega tožilstva v Washingtonu, ki je pred dnevi ostal brez štirih tožilcev zaradi vpletanja predsednika Trumpa in vodstva ministrstva v pregon Trumpovega zaveznika Rogerja Stona.

Vodstvo ministrstva je nekaj ur po Trumpovem napadalnem tvitu na tožilce sporočilo, da odstopa od njihovega priporočila, naj sodišče Stonu zaradi laganja kongresu in zastraševanja priče odmeri zaporo kazen od sedem do devet let. Trumpa je razjezilo, da bo njegov prijatelj in zaveznik dobil tako visoko zaporno kazen. Stone je bil leta 2016 zveza med Trumpovo kampanjo in Wikileaksom, ki je objavljal to, kar so ruski hekerji nakradli z demokratskih računalnikov.

McCabe je v petek dejal, da je prava sramota, da se je preiskava proti njemu sploh vlekla tako dolgo, saj ni nikoli namerno lagal. Preiskovali so ga, ali je pred leti podrejenim res naročil, naj posredujejo pri Wall Street Journalu za boljšo informacijo o poteku preiskave Clintonove fundacije. Ta preiskava ni našla ničesar narobe. McCabe je bil leta 2018 odpuščen zaradi »pomanjkanja iskrenosti«.

Pravosodni minister ZDA Bob Barr je v četrtek presenetljivo kritiziral Trumpa v pogovoru za televizijo ABC in dejal, da predsednik onemogoča njegovo delo s tvitanjem o odprtih primerih, tožilcih in sodnikih. Trump seveda tvita naprej in je sporočil, da ima pravico posredovati v kazenskih pregonih, ampak tega doslej še ni storil. Menda jo ima res, čeprav pa tega noben predsednik pred njim ni delal, ker je enostavno nehigienično, kar pa Trumpa doslej še ni ustavilo.

Barr je za ABC dejal, da za Trumpa ne bo preganjal političnih nasprotnikov in ameriški mediji navajajo neimenovane uradnike vlade, ki pravijo, da je Trump zaradi tega jezen, čeprav pa si javno Barra ne upa napasti, ker tako zvestega sposobnega ministra zlepa ne bo več našel.

Trump bi rad preganjal še nekdanjega direktorja FBI Jamesa Comeyja in sodelavce in se jezi na sedanjega direktorja Christopherja Wraya, ker ne odpušča dovolj ljudi, ki niso dovolj zvesti Trumpu.