To je bila za Leo Einfalt prva uvrstitev med trideseterico biatlonske elite. Na krajši 7,5-kilometrski preizkušnji je z eno zgrešeno tarčo za svetovno prvakinjo Norvežanko Marte Olsbu Roeiseland zaostala minuto in 20 sekund, s čimer si odpira lepe možnosti tudi za jutrišnjo zasledovalno tekmo. »Na tekmi mešanih štafet sem dobila nekaj podatkov, ki so mi koristili na strelišču, da sem lahko začela zbrano in umirjeno,« je opisala svoj nastop Lea Einfalt.

Zdi se neverjetno, da si je točno pred štirimi leti na valentinovo na tekmi svetovnega pokala v smučarskih tekih v Falunu na Švedskem prav tako pritekla 29. mesto, kar je bila njena zadnja uvrstitev med najboljših 30 v elitni tekaški konkurenci. Med biatlonke se je preselila dve sezoni pozneje. Zdaj je njena močnejša prvina streljanje (47. tekaški čas). Primerjava nanese na včeraj peto Nemko Dennise Herrmann kot najhitrejšo tekačico dneva. Ta je bila pred štirimi leti na isti tekmi 18. Če izvzamemo kaznovano biatlonko Tejo Gregorin z neverodostojno kariero, se je po petih letih slovenska biatlonka znova uvrstila med najboljših 30 na SP. Pred tem je marca 2015 to uspelo Andreji Mali, trenerki Lee Einfalt.

Jakov Fak, Klemen Bauer, Miha Dovžan in Rok Tršan bodo danes na moški kratki preizkušnji (10 km) mnogo težje presegli kakšne štiriletne mejnike. Za to bi Jakov Fak moral v zbirko dodati že svojo peto kolajno s svetovnega prvenstva. Če mu kaj podobnega uspe, bo to veljalo za malo senzacijo, ki pa se na svetovnih prvenstvih dogajajo. Velika senzacija bi tudi bila, če Klemen Bauer v svojem 56. nastopu na svetovnem prvenstvu ponovi dosežek vrstnice, Američanke Susan Dunklee, ki je bila včeraj druga.