Avtorji nove knjige Sinking in the Swamp: How Trump’s Minions and Misfits Poisoned Washington podrobno opisujejo Trumpovo zaskrbljenost zaradi jazbecev. Skupaj s podrobnostmi o »mračnem podzemlju predsednikovega Washingtona«, teorijah zarote, ideologiji, in še kar nekaj drugih tem, so se avtorji posvetili tudi Trumpovi naklonjenosti jazbecem. Na dveh straneh knjige je zapisano, kako je predsednik nekdanjega šefa kabineta Reinca Priebusa spraševal o teh kosmatih bitjih. Vprašanja je zastavljal v zelo nenavadnih situacijah. Recimo, ko je Priebus poskušal predsednika seznaniti z zadevami zdravstvenih pobud, zunanjo politiko ali republiškim zakonodajnim programom.

»So nevarni za ljudi?« je Trump na primer vprašal Priebusa (s tem je najbrž mislil na dolge kremplje, ki jih te živali uporabljajo za izkopavanje brlogov) in ga spraševal glede njihove prijaznosti. Trump je šel celo tako daleč, da je naročil ogled slik jazbecev in prosil Priebusa, naj navede podrobnosti o njihovem vedenju, želel pa je vedeti tudi, ali so dolgočasni. Priebus je moral raziskati še, katera je njihova najljubša hrana, kako agresivni so in, ali so lahko v primeru. ko se počutijo življenjsko ogrožene, smrtno nevarni. Avtorja Markay in Suebsaeng sta dejala, da je Trump pogosto izrinil pomembne politične razprave z vprašanji o živalih.

»Predsednik je le strmel v Priebusa, medtem ko se je ta trudil pridobiti jasnejše odgovore in vseskozi skušal pogovor preusmeriti nazaj na to, ali bodo v Afganistanu izvedli napad vojakov in milijon Američanom odvzeli zdravstveno varstvo,« sta še zapisala. Trump se je sicer povezal z zvezno državo Wisconsin, za katero je značilna vrsta ameriškega jazbeca taxidea taxus, zato se sklepa, da je ravno ta vrsta tista, ki je ukradla toliko njegove pozornosti.