Skoraj teden dni je sestra srbskega televizijskega kuharja Dejana Markusa živela v smrtnem strahu, kaj se je zgodilo z njenim bratom, ki je prejšnji teden v Zagrebu izginil brez sledi. Telefon je imel izključen, sicer je bil noč in dan dejaven na omrežjih. Šest dni so ga družina in prijatelji iskali bolj ali manj po celem Balkanu, preklicali bolnišnice, hotele, znance, za pomoč prosili medije, nato pa v četrtek dobili informacijo, da je 44-letnik v priporu v mariborskem zaporu. 7. februarja so ga pri prestopu meje med Hrvaško in Slovenijo ustavili policisti in ob pregledu avtomobila našli tri litre tekočega amfetamina. Zaradi prevažanja nedovoljene droge so ga aretirali in pridržali, ptujski sodnik je zanj odredil pripor, so potrdili na PU Maribor. Grozi mu od enega do deset let zaporne kazni.


»Ne morem verjeti, da bi bil takšno budalo,« je razlog za prijetje brata komentirala Jelena Markus, ki si je vendarle oddahnila, da je živ. »Če je res v priporu, zakaj nas ni poklical? In zakaj nas niso o tem obvestili vsaj iz zapora? Ne vem več, kaj naj si mislim. Zadnje dni se nam je življenje obrnilo na glavo,« je šokirana.

Srbski in hrvaški mediji se sprašujejo, ali je Markus tako slabo in nezakonito odločitev sprejel, da bi si s tem izboljšal slabo finančno stanje, rezultat neuspešnih poslovnih odločitev, zaradi katerih je moral po prvotnem velikem uspehu razglasiti stečaj. 44-letnik je postal prepoznaven po nastopu v srbski kulinarični oddaji »Kuhati s srcem«, leta 2012 se je preselil na Hrvaško in presedlal na področje enologije. V samem središču Zagreba je velikopotezno odprl vinoteko in butik s hrano, a sta obe ideji neslavno propadli.