Jeseniški hokejisti so se oddolžili Olimpiji za decembrsko polomijo v Podmežakli (0:7). Drugi del alpske lige so na tivolskem ledu odprli s prestižno zmago (3:2), s katero so prvič v sezoni ugnali favorizirano, a premalo odločno vodilno moštvo tekmovanja. Železarji so med reprezentančnim premorom ohranili šampionski ritem in z enajsto zmago v nizu ostajajo edino neporaženo moštvo tekmovanja v koledarskem letu, medtem ko je pri Olimpiji očiten padec forme.

Bližje je končnica alpske lige, večje je zanimanje navijačev za nastope slovenskih predstavnikov. Na tivolskih tribunah se je zbralo več kot dva tisoč obiskovalcev, ki so videli jalovo premoč Olimpije in zanesljive obrambe francoskega vratarja Antoina Bonvalota, ki je postal osrednji junak zmage. Ljubljančane je tako kot na zadnjih tekmah pestila neučinkovitost, danes pa je zatajila še kolektivna igra, s katero so prepričljivo osvojili prvo mesto po rednem delu tekmovanja. Jeseničani so z disciplinirano predstavo brez velikih nihanj ohranjali zbranost in z enostavnimi potezami prekinili serijo porazov na slovenskih derbijih.

Železarji so pokazali več želje po zmagi in bili po dveh tretjinah nagrajeni z vodstvom s 3:0. Pri dveh zadetkih so bili vztrajni toliko časa, dokler ploščica ni končala v mreži. Olimpija je v zadnjem delu naposled odločneje pritisnila proti jeseniškemu golu, a zasuka ni bilo. Ko je Koren slabih pet minut pred koncem znižal na zadetek zaostanka, je izenačenje viselo v zraku, a so se gostje nagnetli pred svoja vrata in odnesli tri točke. »Jeseničani so zasluženo zmagali, saj so pravilno igrali hokej. Od našega zelenega stroja ni bilo nič. Cilj ostaja prvo mesto,« je komentiral trener Olimpije Gregor Polončič. Jeseniški strateg Mitja Šivic je dodal: »Na koncu je bilo kar napeto, saj smo trepetali za zmago. Odleglo nam je, saj res dolgo nismo premagali Olimpije. Za moj okus smo še premalo drsali, v igri petih proti petim pa smo bili na visoki ravni. Gremo po dvanajsto zmago zapored.«

Tekmeca se bosta znova pomerila 2. marca, ko bosta v Podmežakli odigrala zadnjo tekmo pred začetkom četrtfinala. Olimpija je lani osvojila naslov prvaka, Jesenice so se ustavile v polfinalu.