Thomas Dressen se je razvil v izvrstnega smukača. Nemec je včeraj v Saalbach-Hinterglemmu dobil že tretji smuk sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju, po Garmisch-Partenkirchnu drugega zapored, najhitrejši pa je bil tudi na uvodni preizkušnji v Lake Louisu. Dressen je postal prvi Nemec, ki je dobil dva smuka zapored. Ekipno so na nadomestni lokaciji na avstrijskem Salzburškem navdušili Švicarji, ki so zasedli mesta od drugega do petega.

Najhitrejši med njimi je bil Beat Feuz, na zmagovalni oder se je uvrstil še Mauro Caviezel, tik pod njega pa Carlo Janka in Nils Hintermann, edini med prvo deseterico s parno startno številko, kar dokazuje, da ni bilo večjih presenečenj. Najboljših deset smukačev si namreč izbira lihe startne številke od 1 do 19. Avstrijci so doživeli hladen tuš na domačem terenu. Edini Avstrijec med najboljšo deseterico je bil Vincent Kriechmayr na šestem mestu. Švicarjem po vnovičnem ekipnem uspehu odlično kaže, da Avstrijcem v pokalu narodov odvzamejo alpski smučarski primat. V tej sezoni navdušujejo še Italijani, Norvežani in Francozi, Slovenci pa predvsem po zaslugi Žana Kranjca zasedajo deveto mesto.

Slovenska reprezentanca je s 24. mestom Martina Čatra dosegla nadpovprečen rezultat letošnje sezone, v skupnem seštevku pa je znova zaostala za pričakovanji. Klemen Kosi in Boštjan Kline sta z 41. in 44. časom precej zaostala za dobitniki točk svetovnega pokala, Miha Hrobat pa je bil na edinem treningu prepočasen, zato ga je trener Gregor Koštomaj »pustil v hotelski sobi«. »Vesel sem, ker sem bil na nekaterih odsekih zelo hiter. Lepo je biti znova med dobitniki točk,« je bil zadovoljen Martin Čater. Nosil je startno številko 32, prehitel pa ga ni noben tekmec z višjo številko, saj je bila vidljivost na progi vse slabša.

Danes ob 11. uri bo v Saalbach-Hinterglemmu superveleslalom, konec tedna pa se bodo alpski smučarji odpravili na Japonsko, kjer bosta konec prihodnjega tedna veleslalom in slalom.