Odbojkarji ACH Volleyja ostajajo pri eni zmagi v letošnji sezoni lige prvakov, čeprav od druge niso bili oddaljeni veliko. Pred domačimi gledalci so se nemškemu prvaku Berlin Recycling Volleys izvrstno upirali, vodili že z 2:0 v nizih, v nadaljevanju pa tudi na račun daljše klopi gostov popustili in klonili z 2:3 (22, 19, –16, –22, –12).

Vedoč, da so brez možnosti za uvrstitev v izločine boje, se pretirane nervoze tako v vrstah Ljubljančanov kot Berlinčanov pred obračunom ni čutilo. A to se je že kmalu spremenilo po uvodnem začetnem udarcu na tekmi. Bolje so jo začeli gosti, vendar njihove številne napake na servisu so tehtnico počasi, a vztrajno začele prevešati na stran ACH Volleyja. Po bloku Mateja Köka so se domači po izidu 1:0 znova znašli v vodstvu (12:11), Božidar Vučićević pa je z asom nekaj minut pozneje svojo ekipo prvič popeljal do prednosti dveh točk. Enaindvajsetletni srbski korektor je bil tudi sicer med najbolj zasluženimi, da so slovenski prvaki dobili niz, saj je slednjega končal pri sedmih doseženih točkah.

Gostitelji so imeli v prvem nizu za devet odstotkov boljši sprejem od tekmecev, a napravili več napak (10:7), prav tako pa vpisali manj blokov (1:3). V drugem so igro popravili tudi v teh dveh prvinah odbojkarske igre, za nameček pa še izdatno izboljšali sprejem. To se je poznalo tudi na rezultatu, ki je bil pri 10:10 nazadnje poravnan, nato pa so Berlinčani padli v ljubljanski mlin, iz katerega se niso več uspeli rešiti. Niz so izgubili prepričljivo, na koncu je njihov zaostanek znašal zajetnih šest točk.

Po solidnem prvem in izvrstnem drugem nizu ACH Volleyja je sledil popoln mrk v tretjem. Podobno kot na domači tekmi proti ruskemu prvaku Kuzbasu je odbojkarjem trenerja Matija Pleška nenadoma zmanjkalo elana, zbranost jim je močno popustila, napake pa so se vrstile druga za drugo. Prednost nemškega prvaka, ki je opravil kar nekaj menjav, je posledično že na polovici niza znašala plus šest (12:6), ob vstopu v končnico pa neulovljivih enajst točk (20:9). Tedaj je tivolska publika, med katero so prevladovali šolarji, za nekaj trenutkov umolknila, a znova oživela v naslednjem nizu. Ta je bil daleč najbolj izenačen in napet na celotni tekmi, saj je bil izid poravnan kar enajstkrat. A na koncu se je razpletel po željah Berlinčanov, ki so v ključnih trenutkih pokazali več zbranosti in izsilili odločilni peti niz. V njem so odbojkarji iz nemške prestolnice povedli s 5:3, a je ACH Volley tudi s pomočjo asa Mateja Köka izid zasukal in prešel v vodstvo z 8:6. Toda prednosti ni zadržal. Še enkrat več je popustil v končnici, kar ga je stalo drugo zmago v ligi prvakov.

»Dogovor je bil, da pritisnemo s servisom, kar nam je tudi uspelo in zasluženo smo povedli z 2:0 v nizih. A tako visoko raven je težko držati. Vendar že dejstvo, da nam je uspelo zamenjati polovico njihove ekipe, pove, da smo uspeli v svoji nameri. Razliko je naredil francoski podajalec Pujol, ki nam je vsilil njihov ritem igre,« je po tekmi dejal Matija Pleško. Sprejemalec Jan Pokeršnik je pristavil: »Berlinčani so izkoristili svojo dolgo klop, po drugem nizu zamenjali sprejemalca, podajalca in korektorja, medtem ko smo mi popustili in izgubili pozitivno energijo. V napetem petem setu smo imeli priložnost za zmago, a je nismo znali izkoristiti.«

ACH Volley zadnja tekma v letošnji sezoni lige prvakov čaka že prihodnjo sredo. Ta bo zaradi prenove tivolske dvorane odigrana v Stožicah, kjer bo nasprotnik Fakel Novi Urengoj.

Liga prvakov, 5. krog, skupina B: Novi Urengoj – Kuznas Kemerovo 3:0 (21, 16, 20), ACH Volley – Berlin Recycling Volleys 2:3 (22, 19, –16, –22, –12).