Prava znanja in veščine za uspešno izvozno poslovanje

SPIRIT Slovenija tudi letos vabi udeležence iz podjetij, ki začenjajo ali širijo svoje izvozno poslovanje k udeležbi v mednarodni izobraževalni program Vodenje izvoznega poslovanja (ITM – International Trade Management). Pripravite podroben izvozni načrt, učinkovito prodajno predstavitev podjetja, spoznajte orodja, s katerimi raziščete prodajni potencial na tujih trgih in pridobite praktična znanja in veščine s področij raziskovanja trgov, mednarodnih tržnih strategij, prodajnih in pogajalskih taktik, medkulturnih razlik in vpeljavi sprememb v podjetje. Svoje znanje in izkušnje bodo z vami delili ugledni mednarodni strokovnjaki.

Program, v katerega tudi letos sprejmejo 15 udeležencev, poteka v Sloveniji in na Švedskem v angleškem jeziku. Prijavite se lahko najkasneje do torka, 25. februarja 2020.

»Super program. Pridobili smo dodatna znanja, samozavest, nove izkušnje, poslovne priložnosti, nova poznanstva. Naše delo na področju izvoznega poslovanja bo v prihodnje še bolj ciljno usmerjeno. Vsem, ki imajo opravka z izvozom toplo priporočam, da se programa udeležijo.« LabelProfi d.o.o.

Na sejme po nove poslovne kontakte

Večja prepoznavnost, vidnejši razstavni prostor in nižji stroški predstavitve na mednarodnih sejmih v tujini je le nekaj prednosti predstavitve podjetij v okviru skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini, ki jih organizira javna agencija SPIRIT Slovenija.

V letošnjem letu organizirajo 11 skupinskih sejemskih predstavitev slovenskega gospodarstva. Do 26. februarja lahko prijavite vašo udeležbo na skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva na sejmu METSTRADE v Amsterdamu, do 6. marca na sejmih IBEX na Floridi, MAISON&OBJET v Parizu, BIENNALE INTERIEUR v Kortrijku, SIAL v Parizu in ELECTRONICA v Münchnu, do 20. marca pa na sejmu AF - L 'ARTIGIANO v Milanu.

V kolikor vas v letu 2021 zanima predstavitev na skupinskih predstavitvah na sejmih IMM v Kölnu, Stockohlm Furniture and Light Fair, Transport Logistic v Münchnu, Moulding Expo v Stuttgartu, ANUGA v Kölnu in IBA v Münchnu, lahko vaš interes posredujete do 20. marca 2020.

SPIRIT Slovenija, javna agencija na skupinskih sejemskih predstavitvah v tujini krije stroške najema neopremljenega razstavnega prostora, tehničnih priključkov in vpisa razstavljavcev v sejemski katalog ter prevzame organizacijo sejemskega dogodka. Podjetja krijejo stroške postavitve razstavnega prostora, prevoza eksponatov in ostale stroške, katerih del lahko mala in srednje velika podjetja dobijo povrnjena preko Vavčerja za skupinske predstavitve slovenskega gospodarstva na sejmih v tujini.

Predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu Arab Health v Dubaju (foto: arhiv javne agencije SPIRIT Slovenija).

Poslovne priložnosti na Kitajskem

Kitajska je eno najhitreje rastočih gospodarstev na svetu. Kakšne poslovne priložnosti ponuja, s kakšnimi izzivi in ovirami se podjetja srečujejo, praktične napotke in prakse poslovanja s Kitajsko v aktualnih razmerah bodo na seminarju Kako poslovati s Kitajsko, ki bo potekal 19. marca 2020 v Ljubljani, predstavili poznavalci kitajskega trga. Vašo udeležbo lahko prijavite do 6. marca 2020.