Občina si toplice želi kupiti po zmerni ceni, zato je tamkajšnji občinski svet na novembrski seji župana Matjaža Švagana pooblastil za začetek pogajanj.

Za občino bi toplice, ki zajemajo 24.000 kvadratnih metrov površine in so bile nekdaj del Poslovnega sistema Zupanc, od leta 2009 pa propadajo in so v zelo slabem stanju, pomenile naložbo za prihodnost.

Po Švaganovi oceni so toplice sramota za občino, zato so pripravljeni kot morebitni novi lastnik urediti njihov videz, potem pa poiskati investitorja, ki bi poskrbel za obnovo in vsebino.

Hipotekarni lastnik toplic, ljubljansko podjetje za upravljanje naložb Alos, se je lani ob prevzemu lastništva odločil za prodajo stečajnega premoženja. Alos je pred tem od hipotekarne upnice Nove KBM kupil priznane terjatve prvega zastavnega reda v višini 833.000 evrov.

Ocenjena likvidacijska vrednost Medijskih toplic je nekaj več kot 909.000 evrov. Na prvi dražbi, izvedeni maja lani, jih je stečajni upravitelj ponujal po ceni 895.384 evrov.

Ponudbe so takrat oddali Global leasing, samostojni podjetnik Janez Burica, ljubljanska Akustika Group, Vila Gasner iz Bistrice pri Tržiču in ljubljanski Bau Projekt. Najugodnejši ponudnik je bil Global leasing, ki je ponudil 455.000 evrov, a je potem od nakupa odstopil.

Trenutno kompleks začasno uporablja društvo za šport in rekreacijo Škorpijoni iz Hrastnika, ki je dolžno vzdrževati tudi okolico.