Predstavnik lokalnih oblasti Nor Ahmed je povedal, da je obalna straža trupla našla okoli kilometer stran od otoka Saint Martin, ki je najbolj južni del Bangladeša v Bengalskem zalivu. Našli so trupla 14 žensk, dveh moških in otroka, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po njegovem mnenju je čoln verjetno potonil, potem ko je v gosti megli trčil v veliko čer. Reševalci z iskanjem morebitnih preživelih nadaljujejo, potem ko so iz morja že rešili 66 ljudi.

Čoln, dolg 13 metrov, je bil eden od dveh čolnov, ki sta v ponedeljek zvečer izplula iz okrožja Cox's Bazar na jugovzhodu Bangladeša, kjer je v begunskih taboriščih nameščenih skoraj milijon Rohingov. Namenjen je bil na nevarno pot v 2000 kilometrov oddaljeno Malezijo.

Smrtne žrtve v nesrečah ladij z migranti brez dokumentov so v Bangladešu pogoste, saj številni Rohingi, ki živijo v begunskih taboriščih v Bangladešu, pa tudi prebivalci Bangladeša, skušajo preko Bengalskega zaliva priti do Malezije in drugih držav.

V Bangladešu trenutno živi več kot milijon pripadnikov manjšine Rohingya, ki so pred pregonom zbežali iz sosednjega Mjanmara. Od tega jih je skoraj 750.000 pribežalo samo leta 2017 po napadu vojske nanje v zvezni državi Rakhine na severu Mjanmara.