Čeh je bil do skupščine podpredsednik kluba, po razveljavitvi pogodb pa bo odslej prvi mož drugoligaša iz najstarejšega slovenskega mesta. Nekdanji predsednik kluba Nigerijec Emmanuel Akpakwu je še pred skupščino, ki jo je vodil odvetnik Franci Matoz, Čeha v elektronskem sporočilu predstavnikom kluba, obdolžil zlorabe položaja zaradi dolga v višini 250.000 evrov, ki je nastal pri investicijah Nigerijcev prek podjetja NK Drava Dakinda.

»Kar zadeva trditve oziroma obtožbe nigerijskih vlagateljev, bomo vsekakor sprožili interno preiskavo, ki bo na podlagi računovodskih izkazov razkrila, kaj je res in kaj ni. Vse to bomo seveda predstavili javnosti. Jaz vem, kaj je res, kaj je resnica, ampak več v tem trenutku ne morem povedati,« so v Ekipi SN povzeli izjavo nekdanjega reprezentanta po izvolitvi na položaj predsednika kluba.

Ptujčani po poročanju Večera na drugi strani Nigerijcem prav tako očitajo določene nepravilnosti, in sicer neizpolnjevanje pogodbenih obveznosti, s čimer naj bi njihov dolg znašal tudi do 400.000 evrov.

Nigerijski predstavniki so dejali, da zadeva še zdaleč ni končana in da bodo nov vodstvo kluba prijavili pristojnim organom ter pravico poiskali na sodišču. Iz podjetja NK Drava Dakinda so v klub sicer prihajala sponzorska sredstva, zdaj pa se je po slabih treh letih sodelovanje končalo na buren način z medsebojnim obtoževanjem v prostorih športne dvorane Mladika.