Kot so sporočili z mariborske policije, se je v nedeljo okoli 20. ure vnelo ostrešje starejše hiše v Spodnji Koreni, kjer naj bi začelo goreti v bližini dimnika. Ostrešje je zgorelo v celoti, nato pa so požar pogasili gasilci. Materialno škodo so nestrokovno ocenili na 50.000 do 60.000 evrov.

Med gašenjem se je poškodoval eden od poklicnih gasilcev, saj mu je na ramo padel del opeke, vendar zdravniške pomoči ni iskal. So pa gasilci preko noči organizirali požarno stražo, saj je zaradi vetra in napovedi, da se bo ta še okrepil, obstajala nevarnost ponovnega izbruha požara.

Kriminalisti so danes opravili ogled kraja dogodka in tujo krivdo za nastanek požara izključili, čeprav jim točnega vzroka še ni uspelo ugotoviti. O svojih ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Gorela še hiša na Ptuju in gozd

Na Ptuju pa je zagorela stara, vendar v celoti obnovljena hiša, v kateri naj bi ogenj izbruhnil na podstrešju. Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče. Po oceni policije materialna škoda znaša okoli 90.000 evrov.

Po ogledu kraja požara so ugotovili, da je ostrešje zagorelo zaradi pregretja dimniške tuljave, o svojih ugotovitvah pa bodo prav tako s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

Gasilci so morali v nedeljo posredovati tudi pri manjšem gozdnem požaru, ki ga je z neprevidnim ravnanjem povzročil domačin, potem ko je ob rob gozda vsul dve večji posodi pepela. Ob tem je v Skokah in Križnem vrhu prišlo še do dveh dimniških požarov, ki pa so se na srečo končali brez večje škode.