Na Policijski upravi Novo mesto so povedali, da v Termah Čatež nadaljujejo intenzivno preiskavo, zbirajo obvestila in ugotavljajo vse okoliščine požara. Po končani preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Požar je izbruhnil v soboto okoli 3. ure. Kljub trudu večjega števila gasilcev iz 16 gasilskih društev je objekt v celoti pogorel.

Zaradi vdihavanja dima na požarišču so dve osebi odpeljali v brežiško bolnišnico.

»Gostinski objekt s pripadajočim prostorom za otroška igrala je pogorel do tal, medtem ko so vsi okoliški objekti zaradi izjemno hitrega posredovanja gasilcev, policistov ter prostovoljcev ostali nedotaknjeni. Plameni niso poškodovali zimske Termalne Riviere ali katerega od hotelov,« je popoldne prek spletne strani Ljubljanske borze dodatno sporočila družba.

»Posledično vsi namestitveni objekti nemoteno delujejo dalje in največja zimska Termalna Riviera v Sloveniji pričakuje velik počitniški obisk, ki se obeta v prihodnjih dneh,« so dodali v Termah Čatež.

Sicer pa policisti, kriminalisti in kriminalistični tehniki sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto s sodelovanjem strokovnjakov Nacionalnega forenzičnega laboratorija danes nadaljujejo ogled obsežnega požarišča in ugotavljajo vzroke za nastanek požara.