Odločitev o zmagovalki dvoboja v ameriški zvezni državi Washington je padla šele po igri dvojic, v kateri sta Sofia Kenin in Bethanie Mattek-Sands s 6:4 in 6:0 odpravili Jeleno Ostapenko in Anastazijo Sevastovo. Slednja je pred tem s 7:6 (5), 3:6, 7:6 (4) presenetila Williamsovo, nekdanjo prvo igralko sveta, ki je pred tem dobila vseh 14 posamičnih dvobojev v tekmovanjih pokala federacij, na katerih je igrala.

S tem so se igralke ZDA kot zadnje uvrstila ne zaključni turnir pokala Fed, ki ga bodo poslej igrale na drugačen način. Najbolj razširjeno ekipno teniško tekmovanje za ženske na svetu je po vzoru Davisovega pokala za moške doživelo korenito spremembo; za naslov se bo dvanajst ekip sredi aprila merilo v Budimpešti.

Na turnir v madžarski prestolnici so se uvrstile še branilke naslova Francozinje, lanske finalistke Avstralke, gostiteljice Madžarke, s posebnim povabilom Čehinje, ki so od leta 2011 šestkrat osvojile naslov, Nemke, Belorusinje, Rusinje, Španke, Švicarke, Belgijke in Slovakinje.

Slovenska ženska teniška reprezentanca bo leta 2021 še četrto leto zaporedoma članica 1. evroafriške skupine pokala Fed. Izbranke kapetana Andreja Kraševca so namreč zapravile priložnost za uvrstitev v kvalifikacije za svetovno skupino. V odločilnem dvoboju je bila Srbija boljša z 2:1. Slovenija je imela na kvalifikacijskem turnirju v Luksemburgu dve različno razpoloženi igralki. Kaja Juvan je v štirih nastopih izgubila le enkrat, najvišje uvrščena Slovenka na tekmovanju, Tamara Zidanšek, pa je od petih partij dobila le eno.