Prevc je v drugi seriji skočil 134,5 metra in za las zaostal za takrat vodilnim Avstrijcem Gregorjem Schlierenzauerjem. Sedemindvajsetletnik iz Selške doline je bil tudi z osmim mestom po reakciji v izteku skakalnice Muhlenkopf zadovoljen, tudi v skupnem seštevku pa po novem zaseda osmo mesto.

Na vrhu razvrstitve svetovnega pokala ostaja Avstrijec Stefan Kraft, ki je bil na prvi tekmi v Willingenu četrti. Drugo mesto v skupnem seštevku z zaostankom 68 točk zaseda Nemec Karl Geiger, tokrat peti. Tretji z zaostankom 173 točk ostaja Poljak Dawid Kubacki, ki ima pred četrtim Japoncem Ryoyujem Kobayashijem še štiri točke prednosti.

Od preostalih Slovencev v finalu se je presenetljivo med deset najboljših uvrstil Anže Semenič (240,3). Po prvi seriji je zasedal 13. mesto, v drugi pa je pridobil tri mesta in dosegel rezultat sezone.

Trinajsti je bil na koncu Timi Zajc (232,9), ki je imel ene zahtevnejših razmer v drugi seriji. Mesto za Zajcem se je uvrstil Domen Prevc (232,4), ki je z 21. mesta napredoval na 14. Uspeh kariere pa je s 17. mestom dosegel Žiga Jelar (230,9), ki je v finalu izgubil pet mest. Dve mesti za Jelarjem je tekmo v Willingenu zaključil Anže Lanišek (228,6).

Od varovancev Gorazda Bertonclja je po prvi seriji izpadel Jurij Tepeš, ki je bil s 119 metrov dolgim skokom 39.

Druga tekma v Willingenu bo v nedeljo ob 10.15.