V četrtfinalu sta končala Katja Višnar, ki je bila 14., in Miha Šimenc, bil je 27., Janez Lampič pa je zaključil na 40. mestu v kvalifikacijah.

Štiriindvajsetletna Lampičeva je ostala vodilna v razvrstitvi sprintov, a je v boju za rdečo majico po zmagi Svhanova na drugem mestu zmanjšala zaostanek na 20 točk. Na prejšnjih štirih sprintih je bila Lampičeva vedno na stopničkah, po dvakrat je zmagala in bila druga.

Lampičeva je v četrtfinalni skupini tekla v drugi skupini in zaostala štiri desetinke le za Švedinjo Johanno Hagstroem za zanesljiv preboj v polfinale. Še pet desetink počasnejša je bila prepričljivo vodilna v svetovnem pokalu Theresa Johaug iz Norveške, četrta pa je bila Američanka Jessico Diggins (+2,3), sicer tudi četrta v seštevku sezone. Slednja je že tedaj izpadla, Johaugova pa je bila vse do konca na drugem mestu med srečnimi poraženkami in si zagotovila polfinale po času.

Višnarjeva je bila tretja v zadnji, peti četrtfinalni skupini, vendar počasnejša od Johaugove, v skupini pa od Svahnove in Norvežanke Heidi Weng.

V polfinalu je bila Lampičeva večji del na petem mestu, za njo je bila le Johaugova, ki je tekmo končala na 12. mestu. Po predzadnjem vzponu je bila Slovenka videti že v izgubljenem položaju, vendar je imela odlične smuči in se je tekmicam povsem približala na spustu. Naslednji vzpon ji je prinesel najprej tretje mesto, nato pa je v zaključku zaostala le za Neprjajevo ter za pet stotnik prehitela Sundlingovo za zanesljiv nastop v finalu.

V njem je nastopila sedmerica zaradi dveh povsem izenačenih časov polfinala na šestem mestu. Lampičeva je začela povsem drugače kot v polfinalu, hitro prišla med najboljše in bila potem večino časa za domačinkama Svahnovo in Sundlingovo. Potem pa jo je v začetku ciljne ravnine prehitela še Neprjajeva in Lampičeva v zaključku ni imela pravih možnosti za nov preboj med prve tri.

Med tekači je v finalu Goldberg za 52 stotink ugnal rojaka Erika Valnesa in za 82 Rusa Aleksandra Bolšunova. A je slednji povečal vodstvo v seštevku pokala, saj je moral njegov najbližji zasledovalec Norvežan Johannes Hoesflot Klaebo zaradi zlomljenega prsta na prisilni dopust. Trikratni olimpijski in svetovni prvak upa, da bo lahko nastopil na skandinavski seriji Nordic Tour, ki se bo začela 15. februarja.

V četrtfinale se je znova uvrstil Šimenc, ki je tekel v tretji skupini za začelju ter na šestem mestu 12,45 sekunde zaostal za Bolšunovim, ki je zmagal v tem delu pred Norvežanom Haavardom Solaasom Taugboelom.

Šimenc je bil 18. v kvalifikacijah. Za Valnesom, ki je bil najhitrejši, je zaostal 5,67 sekunde. Lampič je izpadel na 40. mestu (+10,15) med 66 uvrščenimi. Lampičeva je v kvalifikacijah zasedla sedmo mesto. Za najhitrejšo, Hagströmovo, je zaostala 4,82 sekunde, Katja Višnar pa je bila 12. (+7,07).

V nedeljo bosta v Falunu še dve tekni, ob 9.30 na 30 km prosto za moške in ob 14.30 na 15 km prosto za ženske.