Neznanci so 27. januarja vlomili v trgovino v Murski Soboti in iz nje odtujili več mobilnih in drugih elektronskih naprav. Ob hitri intervenciji so policisti v mestu opazili vozilo, ki se na znake policistov ni zaustavilo. Vozilo je nato zapeljalo na avtocesto proti Lendavi, kjer se je ustavilo, potniki pa so zbežali.

Med ogledom vozila so našli odtujene mobilne in druge elektronske naprave v skupni vrednosti 155.000 evrov, ki so jih že vrnili oškodovancu. So pa po podatkih policije najmanj trije storilci z vlomom povzročili za okoli 6000 evrov škode na in v objektu.

Murskosoboški policisti so z ogledom kraja kaznivega dejanja in vozila ugotovili, da so storilci pred vlomov v trgovski center v naselju Černelavci odtujili dve različni registrski tablici, ki so ju namestili na vozilo.

S pregledom vozila in ugotovitvijo lastništva so policisti uspeli identificirati enega izmed storilcev. Tako so 27-letnega Romuna v začetku februarja zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor. Ostale storilce policisti še iščejo, so še zapisali.